Araziye Gömülen Çalıntı Kasa Çıkarıldı

Şanlıurfa'da hırsızlar tarafından çalınan ve bir araziye gömüldüğü tespit edilen kasa, iş makinesi yardımıyla çıkarıldı.

Araziye Gömülen Çalıntı Kasa Çıkarıldı
  Edinilen bilgiye göre, dün sabah saatlerinde, Süleymaniye Mahallesi Süleymaniye Caddesi`ndeki Tosun Bayram`a ait inşaat malzemesi satışı yapılan iş yerinin kapısının açık olduğunu gören mahalle sakinleri, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, asma kilitleri kırarak içeriye giren kişilerin çelik para kasasını çaldığını tespit etti. Hırsızlık olayıyla ilgili çalışma başlatan ekipler, 3 şüpheliyi takibe aldı. Bu kişilerden Erdal Ç.`yi, söz konusu mahallenin sonunda bulunan bir bağ evinegirerken yakalayan ekipler, bu şahsa yardım ettikleri gerekçesiyle Sinan B. ve Ömer S. adlı kişileri de gözaltına alındı.

Zanlı Erdal Ç.`nin bağ evinin içerisinde ve çevresinde yapılan aramalarda, yeni kazılmış olduğu belirlenen bir alan fark edildi. Zanlıların bir yakınlarından ödünç aldıkları bir otomobille getirdikleri çalıntı çelik kasayı, bağ evi yakınına gömdükleri tespit edildi. Kasayı çıkarmak için ise olay yerine iş makinesi getirildi. Yaklaşık 1 metre derinlikte olan kasa, iş makinesinin çalışmasıyla çıkarıldı. Kasayı açmaları istenen zanlılar başarılı olamayınca kasa, incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Söz konusu bölgede yer gösterme yapan 3 zanlı da, işlemleri yapılmak üzere yeniden Asayiş Şube Müdürlüğü`ne sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.  
Kaynak: İHA