Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifinden, Balıkçı Barınağının Kaldırılmasına Tepki

Akçakoca Balıkçı Barınağı Su Ürünleri Kooperatifi yönetici ve üyeleri Akçakoca Balıkçı Barınağının kaldırılması fikrine karşı tepkilerini ile getirdiler.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifinden, Balıkçı Barınağının Kaldırılmasına Tepki
  Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi 2. Başkanı Serkan Özer ve yönetim kurulu üyeleri Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal tarafından İl Koordinasyon kurulu toplantısında ileri sürdüğü Balıkçı Barınağının tamamen kaldırılması fikrine karşı tepki göstererek, Balık Barınağının çevre kirliliği oluşturmasından kendiler ininde rahatsızlık duyduklarını belirttiler. Su Ürünleri 2. Başkanı Serkan Özer, 2012 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bölge Müdürlüğü tarafından Akçakoca Balıkçı Barınağı Mendirek ve Rıhtım ilavesi inşaatı 2012 yılında ÇED, İmar Planı ve Etüt Proje çalışmalarının yapıldığını belirterek “Kooperatifimizin 85 kayıtlı üyesi ve 200 amatör balıkçı vardır bu sayı bakmakla hükümlü kişilerle birlikte 60 ile 1000 kişi arasında değişmektedir. Akçakoca`mızda fındıktan sonra gelir kaynağımız balıkçılıktır. Bizde görüntü kirliliğinden rahatsızız ancak bunu çözümü iyi bir projeyle sağlanır. Bu projede uygulanmasında bizler hazırız bu görüntü kirliliği var diye limanımızı sökülmesi veya kaldırılmasına anlam veremiyoruz” dedi.

Kooperatif Üyesi Arif Alpan, Akçakoca Balıkçı Barınağının bir çok kişinin ekmek teknesi olduğunu dikkat çekerek “Tek çözüm iyi bir imar planı yapılarak bu plana herkes uymasıdır. Bunun çözümü de bu plandan geçmektedir. Başka bir çözüm olması da mümkün değildir” diye konuştu.Kooperatif üyesi Kadir Yomra, barınağı ortadan kaldırmak bir devlet projesidir. Bir örneği yoktur. Bizlerde bu görüntü kirliliğinden hoşnut değiliz. Kooperatif olarak tüm yetkiler kullanılsa bu kez de Akçakocalı ve misafirleri Balıkçı barınağına almamakla başlar çünkü tel örgü veya duvar çekeceğiz bu şekilde de görüntü kirliliği yok olacaktır. Bizler bunu yapmıyoruz neden çünkü Akçakocalılar ve misafirlere ayıp etmek istemiyoruz. İyi bir planlamayla bu sorun çözülebilecektir herkes görevini yaparsa bu görüntü kirliliği yok olacaktır. Herkes ekmek yemelidir” diye konuştular.  
Kaynak: İHA