Uludağ'ın Güzellikleri Rehberlere Anlatıldı

Güney Marmara Profesyonel Turist Rehberleri Derneği'nin (GÜMRED) 2012 kış faaliyetleri devam ediyor.

Uludağ'ın Güzellikleri Rehberlere Anlatıldı
Uludağ sevdalısı Demirtaşspor Kulübü Dağcılık Bölümü sorumlusu Hasan Ören'i ağırlayan rehberler, Uludağ hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ören, Uludağ'ın endemikleri, bitki örtüsü, dağda yaşayan canlılar, yürüyüş yolları ve dağın maruz kaldığı çevre meseleleri kirlilik hakkında bilgi verdi. Oteller bölgesindeki gelişmelerden son dönemde gündeme gelen yeni teleferik hattının masaya yatırıldığı toplantıda Uludağ'ı merak eden turistlerin hangi güzergahlarda yürüyüş gezisi yapabileceği de haritalar eşliğinde anlatıldı.

GÜMRED Başkanı Uğur Çelikkol, uzun ve iş açısından sakin kış günlerinde bilgilenmek, bilgileri tazelemek ve dernek üyeleriyle diyalogu artırmayı hedefleyen toplantılarda her hafta farklı bir konuk ve yeni bir konuyu işleyeceklerini söyledi.

Başkan Çelikkol, 21 Şubat'ta Dünya Rehberler Gününü kutlayacaklarını belirterek, 'Bursa'da turizmin çeşitlenmesi rehberlerin Bursa'da iş bulması ve burada kalmaları anlamına gelecektir. Maalesef rehber arkadaşlarımız Bursa'da sürekli iş bulamadıklarından yakınarak, turizmin daha hareketli olduğu başka şehirlere gidiyor. Son dönemde Bursa turizminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların semeresini yakında göreceğimize inanıyoruz ' dedi.

GÜMRED ofisinde gerçekleşecek bir sonraki toplantının 'geçmişten günümüze Bursa'da ipekçilik ' konulu olacağını belirten yetkililer, faaliyetlerin mart ayı sonuna kadar devam edeceğini söyledi.
Kaynak: İHA