Sarıgöl'de Azerbaycan'a Tarım Aletleri İhracatına Başlandı

Sarıgöllü Bağsan Ziraat Aletleri, Gıda Makineleri Sanayi, yapım ustası Yaşar Çetin, küçüklüğünden beri uğraştığı ziraat aletleri yapımına geliştirerek ihracat etmeye başladı.

Sarıgöl'de Azerbaycan'a Tarım Aletleri İhracatına Başlandı
Bu yıl ilk kez kendisinin imalatı olan tarım aletlerinden 24 adet Azerbaycan'a ihraç ettiğini ifade eden Bağsan Ziraat Aletleri Gıda Makineleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sahibi Yaşar Çetin, ''1988 Yılında Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 54 metrekare alana sahip küçük bir atölyede hizmet hayatına başladık. Her yıl en son teknolojiyi, tasarımları ve yenilikleri bünyemize katarak 1993 yılında Bağsan Ziraat Aletleri San. ve Tic. Ltd. Şti.yi kurduk. Daha çok yurt içine pazarlıyoruz. Ama yine de az miktardaihraç ediyorduk. Bu sene ilk defa bu kadar sipariş aldık. Ve bu siparişleri gönderdik. Önümüzdeki yıldan itibaren her ay sevkıyat devam edecek. Şu andaki imkanlarımız bu kadar. Hatta yaptığımız römorkların bile boyası kurumadan götürülmekte. Önümüzdeki ay siparişlerimiz dolu. İşyerimiz yetersiz olduğundan talep karşılayamıyoruz. Ama yeni fabrikamızın 2012 yılından itibaren hizmete girmesinden sonra bu sıkıntımız ortadan kalkacak. Ayrıca Türkiye'de imalatı olmayan, şu an ARGE olarak KOSGEP' ten projesibenimsenen kiraz işleme ve paketleme makinesi imalatı hedefleniyor. Bunun patenti alınacak ' dedi

Yaşar Çetin, bu yıl ilk kez Azerbaycan'a ihraç ettiklerini ifade ederek sözlerini şöyle devam etti: ''9 Ayaklı çizel döner tırmık kombinasyonu, 11 ayak döner tırmık kombinasyonu, üzüm savurma makinesi, Omca altı işleme çipli hidrolik kumandalı çapa, diskaro 18 diskli asmatip ofset, 3,5 ton römork, bağ bahçe pulluğu beş gövdeli mekanik kaydırmalı (10inç)asma tip, açma-kapama pulluğu, gübre gömme makinesi, diskaro x tipi 24'lü asma ofset, soydan ağaç yonga makinesi, Alpler dip kazan (Sapsol), makinelerimizin yanında kendi imalatımız olan 44 Bin adet bağ direk kelepçesi TIR'a yüklenerek Azerbaycan'agönderdik' ' Bağsan Ziraat Aletleri Sahibi Yaşar Çetin, hedeflerinin Sarıgöl'ü dünyaya tanıtmak olduğunu ifade ederek, 'Biz şu an Sarıgöl'ü tanıtmak istiyoruz. Ama işyerimizin yetersiz olmasından dolayı istediğimiz oranda imalat yapamıyoruz. Şu an 22 personelimiz çalışmakta. Yeni fabrikamızın 2012 yılında faaliyete geçmesinden sonra 20 işçi daha alacağız. Bu işçilerimizi Sarıgöl'den alacağız. Yeni projelerimiz hazır. Dürüstlüğü ve kaliteyi ilke olarak kabul etmiş firmamız daha fazla hizmet vermeye devam edecek 'dedi.
Kaynak: İHA