Kayseri’de Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi

Kayseri’de dün sabah başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kayseri’de Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi
Şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, yüksek kesimlerde bu 1.5 metreyi buldu. Erciyes Kayak Merkezi 'nde kar kalınlığı ise 2 metre 80 santimetreye ulaştı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Uluslararası Erciyes Kar Festivali 'nin ilk günkü programı ise kar ve tipi nedeniyle şehir merkezine alındı. Erciyes Kayak Merkezi 'ne ulaşım ise güçlükle sağlanıyor.

Kayseri 'nin şehir merkezi ve ilçelerinde kar yağışı ile tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle ulaşım güçlükle sağlanırken, şehir merkezinde belediye ekipleri gecede çalışmalarını sürdürdü. İlçelerle ulaşımın sağlanabilmesi için karla mücadele ekipleri gece boyunca çalıştı.

Yaklaşık 300 civarında köy yolu ise açılmasına karşın gece etkili olan yağış nedeniyle yeniden kapandı. Ekipler, hasta olan köylerin yollarını açmakta öncelik tanıyor. Ekiplerin, köy yollarının açılması için sabah saatlerinde başladıkları çalışmanın devam ettiği bildirildi.

Uluslararası Erciyes Kar Festivali 'nin, Erciyes Kayak Merkezi 'nde yapılması planlanan birinci gün etkinliklerinin bazıları ertelendi, bazı programlar ise şehir merkezine alındı. Ulaşımın yapılamamasının etkinliklerin iptalinde etkili olduğu kaydedildi. Karayolları ve belediye ekiplerinin Erciyes Kayak Merkezi 'ne yeniden ulaşımın sağlanması için çalışmalar yaptığı bildirildi. Şehir merkezinde de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri gece saatlerinden itibaren yol açma ve tuzlama çalışması yaptı. Karla mücadele ekipleri kaldırımları kepçe ve küreklerle temizlemeye çalışıyor.

Kayseri Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kar yağışının geceye kadar devam edeceğini duyurdu. Sabah saatlerine doğru havanın açmasıyla birlikte kuvvetli soğuk beklendiğini bildirdi. Tipi, don olaylarına karşı da dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.