Kaymakam ve Başkanlardan Hayvan Barınağına Ziyaret

Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman kaymakam ve belediye başkanları ortak kullanılan hayvan barınağını ziyaret ederek Ortaca-Muğla Hayvan Dostlar Derneği (HAYDOST) Başkanı Türkan Dağdelen’den bilgi aldı.

Kaymakam ve Başkanlardan Hayvan Barınağına Ziyaret
Dalaman belediye sınırları içinde yer alan Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman Belediyelerine ait Bülüşlü Mevkiinde bulunan Sokak Hayvanları barınağına; Köyceğiz Kaymakamı Yüksel Gemici, Belediye Başkanı Salih Erbay, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Başkan Vekili Cemil Durak, İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Üstğm. Halil Keskin, Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş hayvan barınağı ve kedi evinde incelemelerde bulundular.

Ziyaret sırasında, Ortaca-Muğla Hayvan Dostlar Derneği (HAYDOST) Yönetim Kurulu Başkanı Türkan Dağdelen bakım evi hakkında Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek 'e yapılacak işler konusunda ve sokak hayvanları hakkında bilgi verdi.

Bülüşlü mevkiinde bulunan 500 sokak hayvanı ve 100 kedinin barındığı barınak hakkında ve çalışmalar hakkında bilgi veren Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, “Geçtiğimiz günlerde kaymakamlıkta barınak hakkında belediye başkanlarımızın da katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapmıştık. Bu gün de barınağı ziyaret ediyoruz. Buradaki sorunları yerinde tespit etmek istedik. Barınak genel itibariyle iyi bir konumda barınağımız. Arkadaşlar özveri ile çalışıyorlar, özellikle HAYDOST Başkanı Türkan Hanım ve diğer gönüllü arkadaşlar ve belediye görevlilerimiz çok iyi çalışıyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. İnşallah barınağımız bundan sonrada daha da iyi olacaktır. Hep daha nasıl olabilir diye bunu düşünüyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız bu yönde olacaktır” dedi.Sokak Hayvanları barınağına ziyaret eden Kaymakam ve Belediye Başkanlarına HADOST Yönetim Kurulu Başkanı Türkan Dağdelen birer teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA