Cizre’ye Uzun Bir Aradan Sonra İlk Kez Kar Yağdı

Şırnak’ın Cizre ilçesine uzun yıllardan beri ilk kez kar yağdı.

Cizre’ye Uzun Bir Aradan Sonra İlk Kez Kar Yağdı
Yağan kar ilçeyi neşelendirirken, herkes uzun bir aradan sonra yağan kar nedeniyle büyük bir coşku yaşadı. Caddelerde ve sokaklarda biriken karda çocuklar kar topu oynadı. İlçeye yağan kar yaklaşık 20 dakika yağdıktan sonra eridi.

Vatandaşın deyimine göre yaklaşık 10 yıldan sonra ilk kez kar yağdı. Dolu ile etkili olan kar yağışı daha sonra karla karışık yağmur şeklinde yağdı. Türkiye'nin en sıcak bölgelerinden olan Şırnak 'ın Cizre ilçesinde yağan kar herkesi mutlu etti. Arabaların üzerine biriken karları kullanarak kartopu oynayan çocuklar ilginç görüntüler oluşturdu.

Esnaf Haşim Sönmez, uzun bir aradan sonra Cizre 'ye kar yağmasının sevinçli bir olay olduğunu söyledi. Sönmez, “Cizre 'de çok bir zamandı kar yağmıyordu. Epey bir zaman oldu. Cizre 'de karın yağması çocuklara sevinç yolunu açtı. Çünkü Cizre 'de kar görmeyen çocuklar var. Karın yağması çok iyi oldu. Uzun bir aradan sonra Cizre 'ye kar yağışı sevindirici bir şey bence. Hayatı da olumsuz etkilememesi dolayısıyla yerdeki mikropları öldürmesi, bir de çocukların eğlenmesi bakımından iyi olduğu kanaatindeyim.” dedi.

Esnaf Sıtkı Sönmez de “Cizre, coğrafi olarak çok alçak bir yerdedir. Yaklaşık 15 senedir Cizre 'ye kar yağmıyordu. Bu, çocuklar için tuhaf geldi. Açıkçası karın yağmasını beklemiyorduk. Cizre 'ye karın yağması özellikle çocuklar için sevindirici bir durum.” diye konuştu.

Muhtar Zeki Macartay ise şunları ifade etti: “Uzun bir aradan sonra ilk defa bugün kar yağdı. Gerçekten bizi mutlu etti. Yüce Allah 'a şükürler olsun. Bereket yağdı, bütün çocuklar oynadılar. Çoktandır yağmayan karın uzun bir aradan sonra yağması yerlerde biriken kirliliği yok etti. Yağan kar dolayısıyla bir nebze de olsa güzel bir hava hissettirdi.”
Kar 'da oynayan çocuklar da ilk kez kar gördüklerini ve çok sevindiklerini ifade ederek, karın devam etmesini istediler.