CHP'de Tüzük Değişikliği Masaya Yatırıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantı sona erdi.

CHP Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 7 saat sürdü.

Sonrasında açıklama yapılmayan toplantıda, milletvekillerine tüzük değişikliği konusunda bilgi verildiği, katkı ve görüşlerinin alındığı belirtildi.

Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Denizli Milletvekili Adnan Keskin, son 10 yıl içerisinde 4. tüzük değişikliğini gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:''İlk kez böyle çok katılımlı parlamento grubunun, Parti Meclisi'nin (PM), örgütün katıldığı bir tüzük şekillendiriyoruz. İnanıyorum ki milletvekili arkadaşlarımızın ortaya koyduğu görüşler, tüzük komisyonu tarafından ciddiyetle ele alınacak, CHP'de örgüt mensuplarının, önemli kararlarda söz ve karar sahibi olacağı bir işleyişi tüzüğümüze kazandıracağız.''Yapılacak kurultayın bir ''demokrasi kurultayı'' şeklinde geçeceğini belirten Keskin, toplantıda taslak maddeleri üzerinde tüm milletvekillerinin düşüncelerini, isteklerini özgür şekilde dile getirdiğini bildirdi.

Genel Merkezin hazırladığı taslağın yapılan toplantılar sonrası değişikliklere uğradığını dile getiren Keskin, ''Taslakta çok büyük değişiklikler var, sanırım bu toplantıdan sonra birtakım değişiklikler olacaktır. Yapılan öneriler sonrası belki taslak yüzde 60-70 oranlarında bir değişikliğe uğrayacaktır. Hatta imza toplayarak kurultay isteyen arkadaşlarımızın taleplerinin yüzde 90'ına yakını da bu taslağa geçmiş durumda'' diye konuştu.

-''Görüşler 23 Şubat'a kadar alınacak''-Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş de dün PM üyelerinin tek tek maddeler konusunda görüşlerinin alındığını anımsatarak, şunları kaydetti:''Bugün de taslağın tamamı konusundaki görüşler, bütün milletvekillerinden dinlendi. Böylelikle birinci aşamada 81 ilden gelen temsilciler, ikinci aşamada PM üyelerinin talepleri, bugün milletvekillerinin talepleri değerlendirildi. Şimdi 23 Şubat'a kadar bir süre verildi. Bu süreye kadar yine akla gelen bütün talepler alınacak. Tüzük Hazırlık Komisyonunda, tüzük talebiyle kurultay isteyen arkadaşların da talepleri değerlendirildi. Hatta taslakta üç bölüm mevcut. Tüzük talep eden arkadaşlarımızın talepleri de burada var, komisyonunkiler de. Dolayısıyla hemen hemen herkesin talepleri değerlendirilmeye çalışılıyor.''
Kaynak: AA