Akşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Fırsat Eşitliği

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, ilçede öğrenin gören ama çeşitli imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencilere fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ücretsiz dershane hizmeti başlattı.

Akşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Fırsat Eşitliği
Akşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (AKMEK) bünyesinde başlatılan kurslar sayesinde ilköğretim 6-7-8. sınıflar ile lise son sınıf öğrencileri ücretsiz olarak bu kurslardan yararlanıyor. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Yeni Belediye Sarayı'nın 4. katında hizmet veren ücretsiz dershanenin çalışmalarını yerinde inceleyen Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, sınıfları tek tek gezerek öğretmenlerden bilgi aldı. Öğrencilere de kurslardan memnun olup olmadıklarını soran Başkan Oğul, öğrencilerden 'teşekkür ederiz' cevabını alınca, “İnşallah sizlerden güzel sonuçlarda alacağız. Deneme sınavlarında oldukça başarılısınız, bu başarıların devamını istiyoruz. Bu dershane sizler için bir şans, burada öğrendiklerinizle ilerideki hayatınızda kullanacağınız bir çok bilgiyi de edinmiş oluyorsunuz” dedi.

Başkan Oğul, lise son sınıf öğrencileri için açılan sayısal ve sözel bölümlerini de gezerek, burada kurs alan öğrencilere de üniversite sınavında başarılar diledi.Akşehir Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve eğitime desteklerinin her geçen yıl daha da arttığının altını çizen Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Akşehir Belediyesi tarafından başlatılan AKMEK kursları kapsamındaki öğrencilere verilen kursları denetledik. Burada dershaneye gidemeyen öğrencilerimize ücretsiz olarak kurs vermekteyiz. Kurslarımız 6-7-8. sınıflar ile üniversiteye hazırlık kursları şeklinde devam etmektedir. Kurslarımız Milli Eğitim'in gönüllü öğretmenleri tarafından verilmektedir. Biz bu kurslarda görev alan tüm öretmen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz bu kurslarımızda oldukça başarılılar, deneme sınavlarındaki durumları da çok iyi. İnşallah girecekleri sınavlarda da başarılı olurlar. Bizim amacımız, dershaneye gidemeyen öğrencilere bir fırsat eşitliği sunmaktı. Bu düşüncemizde başarılı olduğumuzu görünce mutlu olduk. Öğrencilerimize başarılar diliyor, burada görev alan tüm öğretmen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.Başkan Oğul, AKMEK bünyesinde öğrencilere tamamen gönüllü bir şekilde kurs veren öğretmenlere de bir akşam yemeği vererek onlara bu katkılarından dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA