Ak Parti Zonguldak Kadın Kollarından Seminer

AK Parti Zonguldak Kadın Kolları tarafından “Bilinçli İnternet Kullanımı ve Güvenli İnternet” konulu seminer düzenlendi.

AK Parti Zonguldak Kadın Kolları tarafından Zonguldak Belediye Nikah Salonu'nda “Bilinçli İnternet Kullanımı ve Güvenli İnternet” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminere; AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Zonguldak Valiliğine bağlı Rehber Araştırma Merkezi Müdürü Remzi Karakaya, Zonguldak Valiliğine bağlı Rehber Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Ayhan Tura, vatandaşlar ve partililer katıldı. Seminerde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan AK Parti Zonguldak AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, “Çocuklarımız teknolojiyi çok çabuk şekilde kaptıklarından dolayı bizde çocuklarımızı geliştirebilmek adına güvenli internet ve internet kullanımını bir şekilde öğrenmemiz gerekiyor. Tabi bu internet kullanımında bazen çocuklarımıza sahip çıkamıyoruz. Hangi internet sitelerine girdiklerini ya da nereleri kullandıklarını bilemediğimizden dolayı çocuklarımızı zararlardan korumak adına bilinçli internet kullanımını ve güvenli internet seminerini düzenlemeyi düşündük. Bu seminerimiz hepimiz için çok önemli. Bu seminerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından “Bilinçli İnternet Kullanımı ve Güvenli İnternet” konulu sunumu gerçekleştiren Zonguldak Valiliğine bağlı Rehber Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Ayhan Tura, “İnternetin kullanımı bizim günlük yaşantımıza kattığı güzel şeyler var. Bizim internette ne aradığımız ne kadar vakit geçirdiğimiz ve bunu ne kadar yararlı şekilde kullandığımız önemli. Yoksa interneti, teknolojiyi komple kötülemek ve bunu tamamiyle hayatımızdan çıkartmaya çalışmak günümüz için artık imkansız bir şeydir. Uzun süreli bilgisayar ve internet kullanımının yaptığı sorunlar, fiziksel şikayetler, gözlerde yanma, boyun kaslarında ağrı ve sertleşme, beden duruşunda bozukluk, elde uyuşukluk, halsizliktir. Sosyal alanda görülen şikayetler, akademik başarıda düşüş, sosyal izolasyon, kişisel aile ve okul sorunları, zamanı idare etmede başarısızlık, uyku bozuklukları, yemek yememe, aktivitelerde azalma ve internet arkadaşları dışında izolasyondur. Bağımlılık, bireylerin kendilerinin ruhsal ve bedensel sağlığına ya da sosyal yaşamına zarar vermesine karşın belirli bir eylemi yinelemeye yönelik önüne geçilemez bir istek duymaları halidir. İnternet bağımlılığı, sarhoş edici bir ilaç kullanımı dahil değildir ve patolojik kumar oynama çok benzer bir dürtü kontrol bozukluğu olarak tarif edilir” diye konuştu.Daha sonra Zonguldak Valiliğine bağlı Rehber Araştırma Merkezi Müdürü Remzi Karakaya ise, “Bilinçli İnternet Kullanımı ve Güvenli İnternet” konulu sunumu slayt şeklinde katılanlara bilgiler verdi.
Kaynak: İHA