Farklılıklarımız bizi güçlendiriyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Farklılıklarımızın bizi bölen değil aksine güçlendiren bir özelliğimiz olduğunu ortaya koydular" dedi.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun yeni projesi ' Kıvılcım ' Haliç Kongre Merkezi'nde izleyenlerle buluştu.

Türkiye'nin ilk profesyonel çocuk dans topluluğunun gerçekleştirildiği gösteriye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı.

Gösteri sonrası konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ' Bu kadar çok ve çeşitli kültüre sahip olmak kendi başına etmiyor aynı zamanda o zaman diliminde bu farklı çeşitli zengin kültürü bir arada tutabilen ortak değer yaratmayada ihtiyaç oluyor. Bu gün bu oyunda birbirinden farklı çok çeşitli oyunu değeri bir arada tutan bir armoniyi uyumu gördük. Aslında bu farklı zenginlikleri bir arada tutabilecek yeni bir değer yeni bir kültür oluştura biliyorsanız bir anlam ifade ediyor. Hakikaten bir birinden farklı bu oyunları sergileyen çocuklar bu armoniyi çok güzel ortaya koydular. Umarım bu kıvılcım sadece bununla kalmaz temenni ediyorum ki ülkemizde de çok renkli çok sesli çok kültürlü ama ortak değerlere, vizyona yönelmiş birtoplumuda kurarız ' dedi.

Mustafa Erdoğan'ın Anadolu Ateşi gösterisi ile Türkiye'yi ve insanlarını çok iyi tanıttığını söyleyen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ' Anadolu'nun aslında bir barış medeniyetinin olduğunu, farklılıklarımızın bir zenginlik olduğunu bütün dünyaya danslarıyla müziğiyle gösteriyordu. Anadolu Ateşi aslında bir barış meşalesiydi. Barış meşalelerini söndürmek isteyen zihniyetlere karşı bu gün çocukların tertemiz kalplerinden yeni kıvılcımların çıkacağını bizemüjdelemiş oldu. Bu çocuklar sayın Başbakanımızın kurmaya çalıştığı milli birlik ve beraberliği inşallah bizlere müjdelediler. Farklılıklarımızın bizi bölen değil aksine güçlendiren bir özelliğimiz olduğunu ortaya koydular. Yavrularımızı, hocalarını anne ve babalarını da tebrik ediyorum ' diye konuştu

Kaynak: İHA