Turistler Anadolu Müziği Eşliğinde Kendi Dillerinde Din Büyüklerini Tanıyor

Dünyaca ünlü turizm beldesi Antalya Side'ye gelen turistler din büyüklerinin hayat hikâyelerini Anadolu ezgileri eşliğinde dinliyor.

Turistler Anadolu Müziği Eşliğinde Kendi Dillerinde Din Büyüklerini Tanıyor
Side'de açılan Dedehan Kültürevi'ni ziyaret eden turistler Hz. Ali, Hz. Hüseyin, Hz. Hasan, Hz. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayramı Veli, Hoca Ahmet Yesevi, Pir Sultan Abdal, Abdal Musa, Fuzuli, İtri, Kerbale şehitleri ve Ehl-i Beyt'e sevgiyi Almanca, İngilizce, Rusya ve Türkçe öğreniyor.
Dedehan Kültürevi sahibi Zeynal Ertekin, kültür evini Side'de Anadolu'nun kültürel ve manevi büyüklerini tanıtmak için açtıklarını söyledi.
Bir yıl önce açtıkları kültür evinin dünyanın dört bir yanından ziyaretçinin geldiğini belirten Ertekin, Alman, İngiliz, Rus, Belçika, Hollanda, Norveç, İsveç ve Finlandiyalı turistlere 4 dilde anlatım yaptıklarını söyledi.
Ziyaretlerde haftanın belirli günleri turistler ney taksimi ile bağlama resitali sunduklarını belirten Ertekin, kültür evinin günlük ortalama 150 turistin ziyaret ettiğini kaydetti.
Ertekin, ' Dünya turizmin gözbebeği Side'de açtığımız kültür evinde Anadolu'nun manevi büyükleri ve İslam ' ın engin hoşgörüsünü resim ve müzik eşliğinde anlatıyoruz. Turistler kültür evi içinde bulunmaktan hoşnut kalıyor. Turistler, Yunus Emre'yi, Mevlana'yı ve Hacı Bektaşi Veli'nin hayat hikayelerini kendi dillerinden dinlemek hoşlarına gidiyor. Açtığımız kültür evi ile Side'de kültür turizmini canlandırmak istedik. Turistlerin Anadolu büyüklerini ve Türk kültürünü yakından tanımak istemeleri bizi hoşnut etti. ' diye konuştu.