Kimse artık müzakereden söz etmesin dersi veriliyor

Ahmet Türk, MİT yöneticilerine yapılan ifade çağrısı için, "Birileri devreye girdi" dedi

Kimse artık müzakereden söz etmesin dersi veriliyor
Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Habertürk televizyonunda yayınlanan Basın Kulübü programında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski MİT yöneticilerine KCK soruşturması kapsamında ifade daveti gönderilmesini yorumladı.

MÜZAKERE DERSİ VERİLİYOR

' Birileri devreye girdi ' diyen Ahmet Türk, ' (Kimse artık müzakereden söz etmesin.) dersi veriliyor. ' şeklinde konuştu.
Habertürk ekranlarında yayınlanan, Basın Kulübü programına canlı yayın kopnuğu olan Ahmet Türk gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belkıs Kılıçkaya, Ceyda Karan, Nihal Bengisu Karaca ve Selçuk Tepeli'nin sorularını yanıtlayan Türk, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski MİT yöneticilerine ifade davetini ilişkin ' Kimse diyalogla, müzakereyle Kürt sorununun çözümü yolunda bir çalışmaya girmesin mesajı veriliyor. Çatışmanın devamını isteyen bir mantık. Ben bu operasyonun mesajını böyle okuyorum. Bütün bu görüşmeler niçin ortaya çıkıyor? Çatışmalı sürecin devamını isteyen güçlerin aldığı karardır. Müzakereyle sorunun çözüleceğini inanlara yöneliktir. ' dedi.

BURADA BİR HESAP VAR
Oslo'da yapılan PKK-MİT görüşmelerine Başbakan Erdoğan tarafından izin verdiliğine dikkat çeken Türk ' Bunun bedelini sadece MİT'çiler ödemeyecek. Görüşmeye izni veren Başbakandır. Devletin kurumları, hükümetin haberi olmadan bu çalışmayı yapamaz. Tabii ki ben buna karşı değilim. Keşke müzakereyi daha doğru şekilde yapsalar. Burada bir hesap var. Devleti kontrol etmeye çalışan bir güç var. Öyle bakmak lazım. ' şeklinde konuştu.

BİRİLERİ DEVREYE GİRDİ
' Kürt sorununun geldiği aşama açısından birileri devreye girdi. ' diyen Ahmet Türk sözlerine şöyle devam etti:
Onu tam bilebilsek. Bu güç kimdir? İstiklal Mahkemeleri Kürtler'e karşı kuruldu. Sonra ne oldu? Kazım Karabekir'i bile yargılayan noktaya geldi. Hatta İsmet Paşa'ya bile gözdağı verildi. Şimdi ne oldu? Özel mahkemelerin müşterisi başta Kürtler. Özel mahkemeler o hale getirildi ki Ergenekon ve Kürtler. Ama farklı noktalarda da devreye giriyor. Hukuk, demokrasi dışı bir süreci başlatırsanız bu sürecin nereye gideceğini bilemezseniz.

BEYAZ GAZETE