Çadır Kentlerin Tamamı Boşaltılıyor, Konteyner Çıkmayan Kiracılar Mağdur

Van'da yaşanan depremlerin ardından Van ve Erciş'e kurulan 9 çadır kentin tamamı kaldırılıyor.

Çadır Kentlerin Tamamı Boşaltılıyor, Konteyner Çıkmayan Kiracılar Mağdur
Çadır kentlerde kalan vatandaşların tamamlanan konteyner kentlere geçişleri hızlandırıldı. Bu arada kendilerine konteyner çıkmadığını, daha önce kiracı oldukları için çadırları kuracakları bir alanları da olmadığını belirten vatandaşlar ise mağduriyetlerine çözüm bulunmasını istiyor.

Van'da yaşanan depremlerin ardından Van ve Erciş'e kurulan 9 çadır kentteki depremzedeler çadırlardan konteynerlere naklediliyor. Çadır kentlerin toplanmasının ardından tedbir amaçlı sadece Seyrantepe Mahallesi'ndeki 500 Mevlanaevi'nin kaldırılmayacağı belirtildi.

Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, yaptığı toplantıda çadırkent sorumlularına talimatı ileterek, çadırların en kısa sürede boşaltılmasını istedi. Toplantı sonrası hoparlörlerden de çadırdaki depremzedelere çadırları boşaltmaları istendi. Bununla ilgili yazılar duyuru tablolarına asıldı. Duyurularda ayrıca evleri orta hasar ve yıkık olanlara konteyner verileceği, evi hasarsız olanların da çadırlarını alıp istedikleri yere kurabilecekleri yazıldı. Yetkililer, en geç önümüzdeki hafta içerisine kadar, şu anda depremzedelerin yaşadığı 1721 çadırın tamamının boşaltılacağını, sadece 500 Mevlanaevi'nin tedbir amaçlı bekletileceği bildirildi.

KİRACI DEPREMZEDELER: GİDECEK YERİMİZ YOK
Diğer yandan alt yapısı tamamlanan konteyner kentlere geçişler sebebiyle çadırların boşaltılması en çok gidecek yeri olmayan kiracıları mağdur etti.
Kiracıyken deprem sonrası evini terk eden ve bir daha ev bulamadığı için çadır kentte yaşayan Osman Nuri Sayın, “Depremle birlikte evimi terk ettim. Evim hasarsız, ama ev sahibi evi artık kiraya vermiyor. Bana konteyner de verilmedi. Çadırını al git diyorlar, çoluk çocuğumla nereye gideceğim? Çadırımı kuracak yerim bile yok.” ifadelerini kullandı.

Şahabettin Özarslaner Vanspor Tesisleri Çadır Kenti'nde kalan Ayhan Alan ise annesi, kardeşi ve çocuklarıyla aynı çadırda kaldığını söyledi. Deprem öncesi kaldığı kiralık evin sahibinin altı aylık kiraya karşılık 8 bin TL ' lik eşyasına el koyduğunu belirten Alan, “Kaldığımız çadır kentte sadece 20 ' ye yakın aile kaldık. Konteyner çıkan aileler oraya, evleri olanlar ise evlerine gitti. Sadece biz kiracılar ortada kaldık. Depremzedelerin en büyük sorunu barınma.” diye konuştu.