Clinton Bush Haiti Fonu Faaliyetlerini Sona Erdiriyor

Haiti'de 3 yıl önce meydana gelen büyük depremin ardından kurulan Clinton Bush Haiti Fonu'nun faaliyetlerinin bu ay sonunda sona ereceği bildirildi.

Pazarlama ve İletişim Başkan Yardımcısı Meg Galloway Pearce, yaptığı açıklamada, kar amacı gütmeyen ve eski ABD Başkanları Bill Clinton ve George W. Bush tarafından kurulan fonun faaliyetlerinin mali sebeplerle 31 Aralık'ta sona ereceğini belirtti.

Pearce, ''Biz hiç süren bir operasyon olmayı amaçlamadık. Şimdi para bitti ve geri çekildik'' dedi.

Elde edilen fon, meslek okulları, esnaf grupları ve otelcilik sektöründeki 50'den fazla özel işletmeye bağış, kredi ve yatırım sermayesi olarak verilmişti.

Fonun artık bağış ve teklifleri kabul etmeyeceği duyuruldu.

Pearce ve yönetim kurulu üyeleri, fon tarafından desteklenen projelerin durumunu gözlemlemek için gelecek hafta Haiti'ye gidecek.

Washington merkezli Clinton Bush Haiti Fonu, Haiti'de 2010 yılında meydana gelen depremin ardından ABD Başkanı Barack Obama'nın isteği üzerine kurulmuştu. Obama, iki eski liderden, başlangıçta bağış toplanmasını, uzun dönemde de Haiti'yi yardıma bağımlılıktan kurtarmak ve ülkenin özel sektörünün kalkınmasına yardım etmek amacıyla projelere öncülük etmesini talep etmişti.

Muhabir: Tutku Şenen / AP

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA