Nil Koleji’nde Haftada 13 Saat İngilizce Dersi Veriliyor

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Özel Nil Koleji, öğrencilerine bir yıl gibi kısa sürede İngilizce öğretmek için yeni bir yöntemi uygulamaya koydu.

Kolejde 13 saat İngilizce dersi gören öğrencilerin kolayca konuşması, okuması ve yazması amaçlanıyor.Kolejde ilk etapta 5. sınıflar için uygulanan programda hafta içi 13 saat İngilizce gören öğrencilere, hafta Sonu da Cambridge Esol sınavlarına yönelik ekstra dersler verilmeye başlandı. İngilizce yarı hazırlık sınıfı olarak ele alınan okulun 5. sınıflarında dil öğrenmenin 4 temel becerisi olan ‘Dinleme, Okuma, Konuşma ve Yazma’ becerilerine yönelik dersler verilerek, dil bilgisi ve kelime bilgisi de bu becerilere bütünleşik olarak geliştiriliyor. Okul Müdür Yardımcısı Recep Kepenek, yeni eğitim öğretim yılına ana sınıfından itibaren her sınıfta haftada 6 saat İngilizce eğitimi vererek başladıklarını söyledi.

İlk defa bu sene 5. sınıflara özel hafta içi 13 saat İngilizce dersi verilmeye başlandığını belirten Kepenek, "4 saatte cumartesi günleri takviye edici ilave kurslar koyduk. Öğrencilerimize, haftada 17 saat eğitim ile İngilizceyi öğretmeyi ve haftada bir İngilizce hikâye kitabı okutarak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı düşünüyoruz. Şuan öğrencilerimizin çoğu pratik olarak konuşsa da, yılSonuna kadar 5. sınıftaki tüm öğrencilerin İngilizceyi en güzel şekilde konuşan ve yazan konumuna getirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. Okul Zümre Başkanı Mahmut Konuş, tüm sınıflarda haftada 6 saat "Main Course"(temel ders) olarak işlendiğini söyledi.

"Main Course" dersinin bütün becerileri geliştiren nitelikte bir ders kitabı olan bir seri eşliğinde yürütüldüğünü dile getiren Konuş, "Kitaplar, özellikle dilbilgisi, dinleme, okuma ve konuşma bölümlerine ağırlık veriliyor. Ayrıca tüm sınıflar haftada 5 saat flyers dersi görürler. Son olarak haftada 2 saat reading (okuma) dersleri alırlar ki toplamda 13 saat İngilizce dersi verilmiş oluyoruz." dedi.

Konuş, ayrıca öğrenciler için özel olarak hazırlanan dinleme, dil bilgisi, okuma, yazma konularını içeren ek çalışma kitapçıkları dağıtarak, ilgili çalışmaların sınıf içinde veya sınıf dışında pratiğe yansıtılmasını sağladıklarını dile getirdi. Nil Koleji Genel Müdürü Yılmaz Demir de bu uygulamanın dil öğrenmenin en iyi yolu olduğunu belirterek, "İngilizce öğrenmek bol miktarda pratik yapmaktan geçer. Biz de düzenlediğimiz bu program ve yeni metotla öğrencilerimizin İngilizce konuşma seviyelerinin ilerlemesini, öğrencilerin dersi daha çok sevmelerini, özgüvenlerinin gelişmesini sağladık.” şeklinde konuştu.