Dpü Heyeti ''2012 İstanbul Tasarım Bienali''ni Gezdi

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü, okul öğrenci ve akademisyenlerine yönelik, Türkiye'de ilk kez İstanbul'da düzenlenen ''2012 İstanbul Tasarım Bienali''ne gezi düzenledi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da ilk olarak İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nde sergilenen ''Yok Edici - Var Edici - İstanbul'' sergisinin gezildiği bildirildi.

Ekibin daha sonra Marmara Üniversitesi GSF tarafından açılan 2'nci Uluslararası Çağrılı Afiş Sergisini gezdiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

''MUIP Biennial 2012'de Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye olmak üzere 25 ülkeden 80'i aşkın tasarımcı ve 200'den fazla afiş tasarımı yer alıyor. Sosyal ve kültürel içerikli afişlerin yoğunlukta olduğu bienal, afiş tasarımı alanında üretmeye devam eden tasarımcılar başta olmak üzere tüm sanat ve tasarım öğrencilerine, dünyanın farklı ülkelerinde üretilen tasarımları izleme ve inceleme olanağını sunuyor. Son olarak İstanbul Tasarım Bienali'nin iki ana sergisi olan İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde gerçekleşen 'Musibet' ve Galata Rum Okulu'nda açılan 'Adhokrasi' sergileri ziyaret edildi. Katılanların çok verimli geçtiğini ifade ettikleri bu inceleme gezisinin, yapılacak olan yeni projelere ilham kaynağı olmasını temenni ediyoruz.''

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA