SODES Kapsamındaki Projede Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu Düzenlenecek

Tunceli'de SODES kapsamında düzenlenen ''Şapkalar Kadınların Umut Dünyası'' adlı proje kapsamında kadınlara kültür mantarı yetiştiriciliği kursu verilecek.

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Kaya, hazırladıkları ''Şapkalar Kadınların Umut Dünyası'' projesinin SODES projeleri kapsamına kabul edildiğini ve uygulamaya geçirildiğini söyledi.

Projeyle il genelinde ürün çeşitliliğini artırmak ve kadınları üretime dahil etmek amacıyla kültür mantarı yetiştiriciliği kursu düzenleyeceklerini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

''İlimizde üretimin artırılması ve ekonominin canlandırılması için Müdürlük olarak bizler çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. İlimizde kültür mantarı yetiştiriciliği yok. Bu alanda üretim yapılabilmesi için böyle bir proje hazırladık, kabul edildi ve uygulamaya geçiriyoruz. Kadınlarımızın kursa gösterdiği ilgi bizleri mutlu etti. 20 kursiyeri kura ile belirleyeceğiz. Belirlenen kursiyerlerimize personelimiz tarafından 4 ay boyunca teorik ve uygulamalı eğitim vereceğiz.''

Muhabir: Haydar Toprakçı / Ömer Fansa

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA