Başkan Aygün: 'Aktaş Sınır Kapısı Bölgenin Ümidi'

Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Aktaş sınır kapısının bölge halkının ümidi olduğunu söyledi.

Başkan Aygün: 'Aktaş Sınır Kapısı Bölgenin Ümidi'
Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, bu ay içinde Aktaş Sınır Kapısı'nın temelinin atılmasının kendileri için rüyanın gerçekleştiği an olduğunu belirterek, ''Bizim için yüz yıllık bir rüya gerçekleşiyor. Çünkü bin yıl sonra kapı yeniden açılmış olacak'' dedi.

Aygün, Gürcistan ile Türkiye arasında bu ay içinde temeli atılacak olan Aktaş Sınır Kapısının kendileri için tarihi bir önemi olduğunu belirterek, bunun sadece Ardahan'a değil, Tüm Türkiye'ye ekonomik, sosyal ve kültürel olarak büyük bir getirisinin olacağını ifade etti.

Aktaş Sınır Kapısı'nın 1000 yıl önce Anadolu'yu yurt yapan insanların Anadolu’ya geliş kapısı olduğu ifade eden Aygün, şunları kaydetti: ’’Aktaş sınır kapısı gerçekten de 1000 yıl önce bizim burayı yurt yapan insanlarımızın Anadolu’ya geliş kapısı olduğu gibi şimdi de Anadolu’nun ürettiklerini, Anadolu’nun zenginliklerini Orta Asya’ya artık pazarlayacağımız ve Orta Asya’dan da Türkiye’ye oradaki zenginlikleri getireceğimiz bir kapı olarak gündeme gelecek. Bununda 1940lara kadar süren ticari boyutu 1940lı yıllarda çeşitli nedenlerle kesilmiş ve bir sekteye uğramış ve 1992 yılında Türkiye Cumhuriyetinin programına alınmış. Ne mutlu ki 20 yıl sonra açılacak olması tabi bizi çok sevindiriyor. Bunda emiği geçen hem bölgemizin iş adamlarına, hem bölgemizin yetiştirmiş olduğu akademik personelin, hem bölgemizde devlet adına görev yapan kamu görevlilerinin ve yerel yöneticilerin hepsine teşekkür ediyorum. Şimdi ümitle ve büyük bir moralle kapının temelinin atılmasını bekliyoruz.’’ Aktaş'ın Türkiye'nin imajı olacağını vurgulayan Aygün, ’’Dışarıdan bir turistin Aktaş'tan Türkiye'ye giriş yaptığında, karşısında Çıldır'ı, Çıldır Gölü'nü, Aktaş Gölü'nü kurt kale Kanyonu'nu ve daha nice güzelliklerimizi görecektir. Bu bölgenin de imajı değişecektir’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA