Tarihi Hadra Hamamı’nın ‘kültür ve Sanat Evi’ Olması Önerildi

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, Akdeniz Belediyesi’nin restore ettiği tarihi Harda Hamamı’nın ‘Kültür ve Sanat Evi’ olmasını önerdi.

Tarihi Hadra Hamamı’nın ‘kültür ve Sanat Evi’ Olması Önerildi
Akdeniz Belediye Meclisi yılın son toplantısını, Belediye Başkanı Fazıl Türk başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan toplantıda, Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Hadra Hamamı’nın görsel sanatlar, plastik sanatlar ve geleneksel el sanatları gibi faaliyetlerde bulunan bir merkez haline dönüştürülmesi önerildi. Eğitim-Kültür Komisyonu ve Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu’na havale edilen öneri kabul edilirse tarihi Hadra Hamamı bundan böyle sergi, konferans, açık oturum, film atölyesi, atölye çalışmaları düzenleme yolu ile yaygın bir eğitim sağlayarak kent halkının kültürünü geliştirmek, güzel sanatlara olan ilgisini arttırmak, bu alanda çalışan usta ve amatör sanatçılarımıza imkan sağlamak için ‘Kültür ve Sanat Evi’ olarak kullanılacak.

Meclis toplantısında ayrıca, Adanalıoğlu, Bağlarbaşı, Burhan, Bağcılar (Evci), Tekke, Yaka ve Yanpar Mahallelerinde yapılacak olan kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere her mahalle için ayrı ayrı 6 bilirkişinin seçilmesi ile ilgili teklif de görüşülerek kabul edildi. Karara göre, söz konusu mahallelerde en az 10 yıldır ikamet etmekte olan mahalle sakinlerinin arasından muhtarlar tarafından belirlenen kişiler, kadastro çalışmalarında görev alacaklar. Toplantıda, Akdeniz Belediyesi bünyesinde görev yapan geçici işçilerin yıllık vizelerinin yapılmasına ilişkin teklif de oybirliği ile kabul edildi .
Kaynak: İHA