Bediüzzaman'ın Eserleri Beyrut Kitap Fuarı'nda

Lübnanlı Yayıncılar Sendikası tarafından her yıl düzenlenen Beyrut Uluslararası Kitap Fuarı, bu yıl 56. kez Lübnanlı kitapseverlerle buluştu.

Bediüzzaman'ın Eserleri Beyrut Kitap Fuarı'nda
Başbakan Necib Mikati tarafından BIEL fuar merkezindeki fuara 181'i yerli 245 yayınevi katılıyor. Türkiye’den katılan Sözler Yayınevi standında Bediüzzaman Said Nursi’nin kitapları da okuyucularını bekliyor.Sözler Yayınevi temsilcisi Mehmet Ateş, Beyrut Kitap Fuarı'na Türkiye’den ilk defa bir yayınevi olarak katıldıklarını ve bundan sonra her sene katılacaklarını söyledi.

Ateş, "63 dile çevrilmiş Nur risaleleri ve Üstad Bediüzzaman'ın fikirlerini Arap dünyasına ulaştırmak ve ayrıca kültürel bağlarımızı ve kardeşliğini kuvvetlendirmek için bu fuara katıldık." dedi.

Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, İran ve Türkiye gibi ülkelerin katıldığı fuar kapsamında tiyatro gösterileri, konferanslara ve seminerler de düzenlenecek.Lübnanlıların yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarı, 13 gün boyunca ziyarete açık olacak. Fuarda Arap Baharı konulu kitaplar dikkat çekiyor .