Yeni Yılı, Karadeniz’in Soğuk Sularına Girerek Karşıladı

Zonguldak’ta, eski boksör, 3 çocuk babası Atanur Öner (45), 2013 yılını denize girerek karşıladı.

Yeni Yılı, Karadeniz’in Soğuk Sularına Girerek Karşıladı
Sinirsel hastalığını , soğuk suya girerek yendiğini belirten Öner ' in soğuğa aldırış etmeden denize girmesi , ilginç görüntülere sahne oldu . Gazetecilerin kışlık kıyafetlerle üşüdüğü bir ortamda , denize girerek hayrete düşüren Öner , her yıl başındaki denize girme geleneğini bu yıl da sürdürdü . Zonguldak Kozlu sahilinde denize girmeden önce ısınma hareketleri yapan Öner , daha sonra kendisini Karadeniz’in suyuna bıraktı . Deniz suyunun sıcak olduğunu ileri süren Öner , yeni yıla denizde yüzerek girdi . Gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Öner , “Su çok güzel . Hiç üşümüyorum . Haftanın 4 günü denize giriyorum . Siz şapkayla üşüyebilirsiniz ama bana göre sıcak . Yeni yılı 12 yıldır denize girerek kutluyorum . ” dedi .

‘BEN DENİZE GİREREK RAHATLIYORUM’
Edirne’den Ardahan’a kadar Kürt , Türk , Çeçen olmak üzere herkesin yeni yılını kutladığını belirten Atanur Öner , gazetecilerin , “Bu soğukta üşümüyor musunuz?” sorusu üzerine şu cevabı verdi : “Görüyorsunuz hiç üşümüyorum . Sadece 3 - 5 dakika değil , saatlerce burada kalabilirim . 12 yıl önce ağır bir sinirsel hastalığa yakalandım . Vücudumu ıslatınca rahatladığımı hissettim . Bu nedenle yaz kış haftanın 4 günü denize giriyorum . Bende migren vardı . Başım ıslansa başım ağrırdı . Ama şimdi denize giriyorum ne migrenim var ne de sinirsel hastalığım . Ayrıca , bende eklem romatizması vardı . Romatizmayı da soğukla yendim . Ben inanıyorum ki bu soğuk çok şeye ilaçtır . ”

Bu arada , Atanur Öner’in arkadaşı Kadri Dilmen ise hayretini şu sözlerle dile getirdi : “Ben kışlık kıyafetlerle donuyorum , bu adam yanıyor! Hamam gibi yanıyor . ”