Uludere’de Ölen 34 Kişi, Adana'da 34 Mumla Anıldı

Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda yaşamını yitiren 34 kişi, Adana'da 34 mum yakılarak anıldı.

DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası üyesi yaklaşık 50 kişi, saat 21.00'de Abidin Dino Parkı önünde toplandı. Grup yere yazdıkları 'Roboski' yazısı üzerine 34 mum yakarak, sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, 34 kişinin yaşamını yitirmesinin üzerinden bugün bir yıl geçtiğini belirterek, "Çorum, Malatya, Maraş, Sivas, Taksim 1 Mayıs 1977 katliamları gibi onlarca katliamı sıradanlaştıranlar. Roboski'de tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan katliamı unutturmak için 1 yıldır ellerinden geleni yapmaya devam ediyor. Aradan geçen 1 yıla rağmen bugüne kadar ne faillerin bulunmasına yönelik bir adım atıldı, ne de vicdanları rahatlatacak bir özür dilendi" dedi.

Ökten, devleti Roboski'de yaşananların bir katliam olduğunu kabul etmeye, sorumlu ve faillerin yargı önüne çıkarılması için üzerine düşen görevi yapmaya davet etti.

Basın açıklamasının ardından grup, sembolik oturma eylemi düzenleyerek dağıldı .
Kaynak: İHA