Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın Polis Müdürü Meslekten İhraç Edildi

Eskişehir’in eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın yanında çalışan polis müdürünün disiplinsiz olduğu gerekçesi ile görevden ihraç edildiği öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından “kaçak cep telefonu ve dinleme cihazı ticareti” yapıldığı gerekçesi ile geçen yıl yapılan operasyonun ardından halen Silivri'de tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, Edirne ile Eskişehir'de görev yaptığı dönemlerde Asayiş Şube Müdürlüğü görevini yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet A. da gözaltına alındı. Eskişehir'deki lojmanında gözaltına alınan ve yapılan aramanın ardından İzmir'e götürülen Mehmet A., burada görülen mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mehmet A. bu olay üzerine Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından açığa alındı. Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı ilgili birimce verilen kararda, Mehmet A.'nın Emniyet Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulu'nca “disiplinsizlik” sebebiyle meslekten ihraç edilmesine karar verildiği öğrenildi.
Kaynak: İHA