Oda Tv Davasında Soner Yalçın Tahliye Edildi

Oda TV davası kapsamında tutuklu yargılanan Soner Yalçın tahliye edildi.

Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı’nın ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşma sona erdi. Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklardan Soner Yalçın’ın tahliyesine karar verdi. 3. yargı paketi olarak bilinen düzenleme kapsamında Soner Yalçın’a atılı suçun niteliği ile tutuklukta geçirdiği süreyi dikkate alan mahkeme, tutuklama yerine diğer tedbirlerin yeterli olacağını belirtti.

Mahkeme, Yalçın’a yurt dışına çıkış yasağı koydu.Başkan Mehmet Ekinci ve üye hakim Seyfettin Mermerci’nin tahliye yönündeki kararına diğer üye hakim Hikmet Şen muhalefet etti. Şen, muhalefet gerekçesinde, “Dosyadaki tüm deliller birlikte değerlendirildiğinde, iddia edilen Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçu yönünden kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunduğu, sanık hakkında isnat edilen suçun tutuklamayı gerektirir suçlardan olduğu ve diğer koruma tedbirlerinin yeterli olmayacağı” ifadelerini kullandı. Mahkeme, diğer tutuklu sanıklar Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük’ün tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, iki sanık için yeni düzenleme kapsamında diğer koruma tedbirlerinin bu aşamada uygulanmasının yeterli olmayacağını kaydetti.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazan mahkeme, daha önce kendilerine gönderilen dosya örneğinden sonra yargılamanın devamında Ergenekon dosyasına giren tüm evrakların da kendilerine gönderilmesini istedi. Duruşma 21 Mart 2013’e ertelendi.Soner Yalçın, 18 Şubat 2011 tarihinde tutuklanmıştı.