Mehmet Görmez: Suriye'de Bir İnsanın Ölümü, İnsanlığın Ölümüdür

'Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyasının tanıtımında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye olarak bölgeye yapılan yardımlarla rehin altında olan insanlığın da kurtulacağını söyledi.

Görmez, "Suriye’de bir kişinın ölümü, bütün insanlığı ölümüdür." dedi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın ortak çağrısıyla başlatılan 'Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyasının tanıtım toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Organizasyona Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve çok sayıda yardım kuruluşunun temsilcisi katıldı.

Kampanya ile ilgili düşüncelerini açıklayan Mehmet Görmez, Suriye’de bir kişiye sıkılan kurşunun bütün insanlığı öldürdüğünü vurguladı. Görmez, “Suriye’de bir insan ölüyor ama bütün yeryüzünde insanlık ölüyor. Suriye’de ekmek kuyruğundaki 90 insan katlediliyor ama inanın bütün dünyada 90 kez insanlık katlediliyor. İnsanlığımız rehin altında. Bugün bu toplantı ile başlatacağımız yardım kampanyası ile sadece Suriye halkına yardım etmiş olmayacağız. Aynı zamanda insanlığı rehin olmaktan kurtaracağız.” dedi.

Suriye’de öldürülen ilim adamlarına da değinen Görmez, “Son birkaç ay içerisinde ülkelerini terk eden, daha önceden tanıştığımız bildiğimiz ilim adamlarıyla konuşuyoruz. Ülkenin dini, ilmi, manevi hayata yön veren 600 ilim adamı yok edildi. İki ay içerisinde ülkenin ilim adamlarının öldürülmesinin ne anlama geldiğini çok iyi biliriz. Şu anda Türkiye’ye sığınan yaklaşık 300 ilim adamı var. Onların anlattığı tablolar var. Bütün insanlığın harekete geçmesi gerekiyor. Zalimin dini, inancı, ırkı sorulmaz. Zalim her zaman zalimdir.” şeklinde konuştu.

Diyanet mensuplarına örnek olmak için Ocak ayı maaşını kampanyaya bağışlayacağını belirten Görmez, “Biz hocalar, almakla bilinen ve vermemekle itham edilen insanlarız. Bu kampanyayı ilk diyanet mensupları arasında başlatıyorum. 2013 yılının ilk ayında alacağım bütün maaşı vererek karınca kararınca yardımda bulunacağım. Kendi meslektaşlarıma öncü olmak adına bunu buradan ilan ediyorum. Hem de hocalarımız üzerinde, halk arasındaki yanlış ithamı kaldırmak için bunu yapıyorum.” ifadelerini kullandı .