Türk Girişimcilerce Kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi , Bosna-Hersek'teki liselerde okuyan başarılı öğrencilere destek vermeyi sürdürüyor.

Üniversite yönetimi tarafından başkent Saraybosna'daki Bristol Otel'de düzenlenen basın toplantısında, üniversitenin çalışmaları ve projeleri hakkında gazetecilere bilgi verildi.

Basın toplantısına, IUS Rektörü Prof. Dr. Özer Çınar ile Saraybosna'daki 2. Devlet Lisesi Müdürü Aida Arnautoviç, Teşany kentindeki Meslek Lisesi Müdürü Saraçeviç ve çok sayıda gazeteci katıldı.

IUS Rektörü Prof. Dr. Özer Çınar, burada yaptığı konuşmada, üniversite olarak bu yıl Bosna-Hersek genelinde 20 lise müdürüyle "Bosna-Hersek'in en iyi öğrencilerine burs" adlı projeyi başlattıklarını hatırlattı.

Bu projenin amacının ülke genelindeki liselerde okuyan başarılı öğrencileri desteklemek olduğunu belirten Çınar, burs faaliyetleriyle ilgili projelere devam edeceklerini vurguladı. Özer Çınar, bu yıl öğrencilere burs için ayrılan miktarının 700 bin avro olduğunu, başarılı öğrencileri desteklemek için de 1 milyon avro kaynak ayırdıklarını bildirdi.

Üniversite hakkında da bilgi veren Çınar, "Üniversitemizde şuanda dünyanın 25 farklı ülkesinden öğrencilerimiz var. Bu yıl üniversitemize toplam 420 öğrenci kayıt yaptırdı. Böylelike okulumuzun kapasitesi tamamen dolmuş durumda. Önümüzdeki beş ayda inşaatı devam eden ikinci binamızın çalışmaları bitmiş olacak ve üniversitemizin kapasitesi böylece ikiye katlanacak" dedi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Pakistan ve Kuzey Afrika ülkeleriyle bazı anlaşmalar imzaladıklarını ifade eden Çınar, bunun da üniversitedeki öğrenci sayısını yükselteceğini belirtti.

Basın toplantısına katılan Saraybosna'daki 2. Devlet Lisesi Müdürü Aida Arnautoviç de yetenekli ve genç öğrencilere verdiği destek dolayısıyla IUS yönetimine teşekkür etti. Arnautoviç, "Şuanda liselerimizde okuyan öğrenciler, eğitimlerine IUS'ta devam etmeleri durumunda ülkelerinde kalacak. Bundan da bütün toplumumuzun yararlanacağını düşünüyorum" dedi.

IUS Rektörü Prof. Dr. Özer Çınar, konuşmaların ardından, şimdiye kadar Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ile işbirliği içinde olan ve başarılı çalışmalar yapan okul yöneticilerine plaket verdi.

Muhabir: Admir Krehmiç - Kemal Zorlak

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA