Adıyaman'da, Küçük Yaşta Geçirdiği Hastalık Nedeniyle Yürüyemediği İçin Okula Bebek Arabasıyla Götürülen 5 Yaşındaki Zeliha, Ameliyatı İçin Yardım Bekliyor

Adıyaman'da, küçük yaşta geçirdiği hastalık nedeniyle yürüyemediği için okula bebek arabasıyla götürülen 5 yaşındaki Zeliha, ameliyatı için yardım bekliyor.

Mustafa ve Fatma Vural çiftinin 5 yaşındaki çocukları Zeliha, küçük yaşta geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle eklemlerinden rahatsızlandı. Uzun süre tedavi gören Zeliha sağlığına bir türlü kavuşamadı. Bu yıl anaokuluna başlayan küçük Zeliha, yürüyemediği için ailesi tarafından okula bebek arabasıyla götürülüyor.

Baba Mustafa Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının kesin tedavisi için ameliyat olması gerektiğini belirtti.

İnşaatta çalışarak ailesinin geçimini sağladığını ifade eden Vural, şunları anlattı:

''Kızım, havale geçirdikten sonra eklemlerinde sorun oluştu. Uzun bir tedavi süreci yaşadık. Ama Doktorlar yürümesi için ameliyat olması gerektiğini söylediler. Ancak, mevsimlik işçi sigortasından faydalandığım için ameliyat parası Sosyal Güvelik Kurumu tarafından karşılanmıyor. Özel bir hastaneye gittik onlar da 14 bin TL para talep etti. Bu parayı ödeyecek durumum yok.''

Kızının bu yıl anaokuluna başladığını dile getiren Vural, Zeliha'yı okula her gün bebek arabasıyla götürdüklerini söyledi.

Küçük kızının bakımıyla yakından ilgilendiklerini, Zeliha'nın durumunun kendilerini çok üzdüğünü aktaran Vural, ''Okulda yalnız kalıyor. Arkadaşları oyun oynarken kendi kimseyle oynayamıyor. Bundan dolayı kızımın ameliyat olmasını istiyorum. Kızımın geleceği bu ameliyata bağlı. İstanbul'a gitmesi gerekiyor. Ama maddi durumumuz ortada. Aile olarak yardım bekliyoruz'' diye konuştu.

Zeliha Vural ise en büyük hayalinin yürümek ve koşmak olduğunu kaydetti.

Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA