Muğla'da Avcılar Tarafından Vurulan ve Sağ Kanadında Kırıklar Oluşan Şahin, Gökova'daki Hayvan Hastanesinde Tedavi Altına Alındı

Muğla'da avcılar tarafından vurulan ve sağ kanadında kırıklar oluşan Şahin, Gökova'daki hayvan hastanesinde tedavi altına alındı.

Vatandaşlar tarafından Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesinde yaralı halde bulunan şahin, tedavi için Gökova'daki hayvan hastanesine getirildi.

Veteriner hekimlerin müdahale ettiği yaralı şahinin kanadında kırıklar tespit edildi.

Gökova Medika-Vet Hayvan Hastanesi Başhekimi ve İç Hastalıkları Uzmanı Veteriner Hekim Göksel Bayramlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralı şahinin röntgen filminin çekildiğini, çeşitli yerlerinde kurşun yaraları ve kanadında kırık tespit ettiklerini söyledi.

Yaralı şahine gerekli müdahaleyi yaptıklarını ve koruma altına aldıklarını belirten Bayramlı, ''Şahinin vücudunda 5 farklı yerde saçma tanesi var. Bunlar da onun uçmasını çok ciddi anlamda etkiliyor. Kanadı kırık bir şahinin insan elinde beslenmesi oldukça zor. Bu tür hayvanların doğaya kazandırılmasında çok büyük sıkıntılar var. Çünkü bu hayvanların belirli bir özgürlük alanı var ve 7-8 metre yakınlarına insan gelmesinden hoşlanmazlar'' dedi.

Yaralı şahinin doğaya döndürülmesi konusunda tereddütleri bulunduğuna işaret eden Bayramlı, ''Bu kuşlara biraz daha özen göstermemiz gerekiyor. Biz şahini tekrar doğaya döndürebilmek için elimizden geleni yapacağız ve umarım bu konuda başarılı oluruz. Çünkü doğaya kazandırdığımız bir hayvan bile bizim için oldukça gurur verici bir olay. Bu hayvanlarının neslinin tükenmesi, Türkiye'nin doğal çeşitliliğini ciddi anlamda etkileyecektir'' diye konuştu.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA