Kırıkkale Valisi Kolat'tan Çerikli Beldesine Ziyaret

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Çerikli ilçesini ve ilçeye bağlı Yeniyapan köyünde bulunan tuz madeninde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi aldı.

Vali Kolat'a ve beraberindeki İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Delice Kaymakamı Mehmet Parlak ile birlikte tuzlayı gezdiler. Vali Kolat burada yaptığı açıklamada, ciddi manada tuz rezervinin bulunduğu belirterek, tahmini 8 milyar ton tuz rezervinin bulunduğu kaydetti.

Bölge ile ilgili gerekli fizibilite çalışmalarının başladığını ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:

''Bu bölgede ciddi manada tuz rezervi var. Bu bölgenin hem tuz üretiminde, üretilen tuzların özellikle sanayide kullanılmasının yanında buranın araştırmalar devam ediyor. Depo olarak kullanılma ihtimali yüksek. Doğalgaz, petrol deposu gibi, ihtimaller üzerinde duruluyor. Çalışmalar devam ediyor inşallah çok önemli bir kaynak olur. Kent için ciddi bir kaynak. Bu konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcımız ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmalar sürüyor. İlgilenen firmalar, yatırımcılar var.''

Vali Kolat, buradaki incelemelerinin ardından, Çerikli Belde Belediye Başkanı Ömer Sakarya'yı ziyaret ettiler. Burada beldenin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA