Şahinbey'de Coşkulu Kurtuluş Kutlaması

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, Kırkayak Parkı'nda bulunan Şahinbey Anıtı'nda, Kilis yolu üzerinde bulunan Şehit Şahin Bey'in ve Şıh Camii bahçesinde bulunan Şehit Karayılan'ın mezarı başında anma törenleri yapıldı.

Şahinbey'de Coşkulu Kurtuluş Kutlaması
Kırkayak Parkı'nda başlayan törende Şahin Bey'in anıtına; Şahinbey Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şahinbey Belediye Başkanlığı tarafından çelenk kondu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler kahramanlık ve kurtuluş şiirleri okudu. Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'ın da katıldığı törende bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türk tarihine altın harflerle yazılan Antep savunmasının 91'inci yıldönümünü kutlamanın büyük sevincini yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Bizler göğsü imanla, mazisi şan ve şerefle dolu köklü bir milletin evlatlarıyız. Tarih içerisinde cesaretin en büyüğünü, insanlığın en güzelini bütün dünya milletlerine örnek teşkil ederek yaşadık. ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım, kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım, yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım’ diyen büyük üstadımız Mehmet Akif Ersoy İstiklal Şiirimizde, yüce Türk milletinin cesaretini, büyüklüğünü ve esareti hiçbir şekilde kabul etmeyen bir millet olduğunu dile getirmektedir. Zaten 90 yıl önce güzel şehrimize giren Fransızlar; bir milletin bağımsızlığı için neler yapabileceğini, vatan topraklarını namusları ile eş tutup, teslim etmemek için gözünü bile kırpmadan canını veren evlatları, anaları, bacıları, çocukları gördüler. Bir dilim ekmeği paylaşarak günlerce savaşan, yırtık çarıkla kışın ortasında üşüdüğünü bile hissetmeden mücadele eden vatan evlatlarını gördüler. Aç kaldıklarında bile acı zerdali çekirdeğinden katık yapıp umutsuzluğu akıllarından bile geçirmeyen, beşikte ağlayan bebelerini bırakıp cephelere malzeme ve yardım taşıyan, katıklarını cephelerdeki askerlerle paylaşan bir ecdadın torunlarıyız. Biz dünümüzü unutmadık. Yarınımızı da ecdadımızı hatırlayarak kuruyoruz. Eğitimde, ulaşımda, tarımda, sanayide, adalette, ecdadımıza yakışır seviyeye gelmeliyiz. Bölge ve dünya barışı için sessiz kalmayıp, insanoğlunun çığlıklarına kulak vermeli, zalimlerin zulümlerine bir son vermelerini sağlamalıyız. 91 yıl önce kahramanlık destanı yazarak bizlere onurlu kurtuluş gününü hediye eden ve vatan toprakları için canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Daha sonra Kilis yolu üzerinde bulunan Şahin Bey'in mezarında devam eden kutlamada, Şahin Bey'in mezarına buket konarak Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu tarafından dua okundu. Şehit Karayılan'ın mezarı başında yapılan anma programı sonrasında da Şehit Aileleri Derneği ziyaret edildi. Ziyarette şiir okuyan Şehitler Sosyal Tesisi ana sınıfı öğrencileri, dinleyenleri coşkuya boğdu. Kutlama programı, öğrencilerin Gaziantep Savaş Müzesi'ne yaptıkları gezilerle son buldu .
Kaynak: İHA