'Halkın İktidarını Kurmaya Kararlıyız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Bizler halkın bütün kesimlerine yönelik projelerimizi halkla birlikte uygulamaya ve halkın iktidarını kurmaya kararlıyız" dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin Malatya programını değerlendirdi. Kiraz, "Hafta sonu 'İsmet İnönü ve Demokrasi' konulu etkinliğimiz çerçevesinde Grup Başkanvekilimiz Sayın Muharrem İnce'yi Malatyalılarla buluşturduk. Malatyalıların partimize göstermiş olduğu yoğun, coşkulu ilgiden çok memnun olduğumuzu ifade etmek isterim. Malatyalılar CHP'nin iktidarına şimdiden hazırlanmışlar. Tek umudun artık CHP olduğu gerçeği gün gibi ortada. Çünkü iktidar partisinin halkı hiçe sayan, her şeyi ben bilirim anlayışıyla halka dayattığı uygulamalar, yasalar, halkın bütün kesimini sıkıntılar içinde bırakmıştır" dedi.

"Malatya'da üreten de, köylü de, çiftçi de, esnaf da, öğrenci de, emekli de birçok sorunlarla, sıkıntılarla uğraşmaktan dolayı adeta canından bezmiştir. İşte bu noktada tek çıkışın artık CHP olduğu bütün halkımız tarafından kabul edilmektedir. Bu çerçevede; AKP milletvekili bir açıklama yaparak yaptığımız etkinliklerle ilgili CHP'lileri kınadığını ifade etmiştir. AKP milletvekillerinin bu açıklaması kendi zihniyetlerini göz önüne sermektedir" diyen Kiraz, daha sonra özetle şunları söyledi: "Muhalefete tahammül etmeyen, herkesin kendilerine övgüler düzmesini bekleyen, kim konuşur ise ondan rahatsız olan ve bunun adına da demokrasi diyen bir zihniyet. Bu zihniyet İsmet Paşa gibi Malatya’nın değerlerine dahi saldırmaktan geri durmamaktadır. Ama şu çok iyi bilinsin ki CHP'nin demokrasi anlayışı bu değildir. Bizler halkın bütün kesimlerine yönelik projelerimizi, halkla birlikte uygulamaya kararlıyız ve halkın iktidarını kurmaya kararlıyız. Yine AKP Gençlik Kolları üyesi olan bir kişinin Genel Başkan Yardımcımız Sayın Şafak Pavey hakkındaki nefret içeren, ayrımcılık içeren ve bütün engellileri de çok etkilediğini düşündüğümüz bu anlayışı da şiddetle kınıyorum. "
Kaynak: İHA