Aykut Yalçın Öğrencilerle Kariyer Gününde Buluştu

M.Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Kariyer Günlerinde Polda Tekstil A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tekstil Mühendisi Aykut Yalçın’ı ağırladı. Yalçın öğrencilere başarıya giden yolun sırlarını anlatırken, mesleki eğitimin sanayi alanındaki çalışmalardaki yeni ve önemi hakkında da bilgi verdi.

Aykut Yalçın Öğrencilerle Kariyer Gününde Buluştu
M. Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri için düzenlenen kariyer günleri etkinliğine, M. Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Mezunu olan Polda Tekstil A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tekstil Mühendisi Aykut Yalçın, Okul Müdürü Abdullah İbili, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kariyer günleri kapsamında, öğrencilerle buluşan Tekstil Mühendisi Aykut Yalçın, kendisinin de bu okuldan mezun olduğunu ve meslek hayatında bir meslek lisesinden mezun olmanın avantajlarını en iyi şekilde kullandığını söyledi.

Yalçın, “Sanayinin olmazsa olmazı sanayi alanında eğitim almış ara elemanların varlığıdır. Meslek lisesi çıkışlıların mesleki alandaki başarıları ve üniversite yaşamları sonrası elde ettiği başarılar küçümsenemeyecek kadar büyüktür. Birincisi sizler henüz lise yıllarında bir meslek sahibi olma avantajıyla diğer okullarda okuyan arkadaşlarınızın bir hayli ilerisinde yaşama atılıyorsunuz. İkincisi aldığınız eğitimi akademik çalışmalarla ve üniversite eğitimiyle perçinlediğiniz zaman sektörünüzde lider olmamanız için hiçbir neden kalmıyor. Meslek liseleri ülkemizin sanayi ve ekonomisinin kurtuluşu ve 21.yüzyıl standartlarına çıkışı yönünde çok önemli birer eğitim kurumu olma özelliği taşımaktadır. Bende bu okuldan mezun oldum. Aldığım tekstil mühendisliği sonrasında bir çok ünlü firmanın yöneticiliğini ve fabrika müdürlüklerini yaptım. Meslek yaşamımda bu okuldan edindiğim bilgi ve tecrübeler bana bir çok yolu ve kapıyı açtı. Mesleğinizde lider olmak istiyorsanız sürekli kişisel gelişiminize önem vermek, alanınızda gerçekleştirilen yeniliklere açık olmak ve kendinizi bu yenilikler içerisinde bir yerlere taşımak zorundasınız. Yeniliklere açık bir yapıya sahipseniz yeniliklerin mimarları arasına da girebilirsiniz. Gelişen ve değişen teknoloji mesleki bilgilerinde yenilenmesini ve gelişmesini sağlamaktadır. Bu gün Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi dünyanın en büyük sanayi kuruluşlarının yer aldığı, modern teknolojinin kullanıldığı yapısıyla herkesin gıptayla baktığı bir sanayi merkezi durumunda. Sizler bu merkezi geleceğe taşıyacak olan isimlersiniz. Bunu yaparken elbette mesleki yeterliliğiniz, kişisel gelişiminiz, teknoloji alt yapınız ve özgün çalışmalarınız sizleri bir yerlere taşıyacaktır. Yaratıcı olmaktan çekinmeyin ve farkındalığı yaratarak emsalleriniz olanlarla aranızdaki farkı iş yerlerinizde gösterin. İşte o zaman siz aranan eleman olma özelliğinizle mesleki kariyerinizin zirvesine çıkarsınız. Hayallerinizi büyük tutun, hedeflerinizi büyük tutun. Hayalleri ve hedefleri büyük olanların başaracağı bir dünyada yaşıyoruz” dedi.

Öğrencilerin büyük bir ilgiyle izlediği söyleşinin ardından eski M. Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Mezunu olan Polda Tekstil A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tekstil Mühendisi Aykut Yalçın’a Okul Müdürü Abdullah İbili, günün anısına plaket vererek, teşekkür etti .
Kaynak: İHA