İlhan Şeşen: Türkiye’deki Telif Yasası Yeterli Ama Uygulaması Yok

Müzisyen, sinema oyuncusu ve eski bir avukat olan İlhan Şeşen, Türkiye’de ki telif yasasının yeterli olduğunu fakat yasanın uygulaması konusunda sıkıntıların yaşandığını belirtti.

İlhan Şeşen: Türkiye’deki Telif Yasası Yeterli Ama Uygulaması Yok
Şeşen, “Bu konu hakkında şu beylik cevabı verebilirim. Türkiye 'de telif yasası aslında yeterli. Fakat Türkiye 'de uygulaması olmadığı için sıkıntılar yaşanıyor.” ifadelerini kullandı. Sanatçı İlhan Şeşen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'ne ait Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi 'nde halk konseri verdi. Kültür Merkezi 'nde gerçekleşen konsere yüzlerce sanat sever katıldı.

Sanatçının hayranları salonun tamamını doldurdu. Konser öncesi Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonlarına konuşan Sanatçı İlhan Şeşen, korsan müzik albümleri hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Şeşen,”Telif yasasının yasal yollarla teliflerin alınması ile ilgisi vardır. Korsan ise eser sahibinin problemi değildir. Bizim anlayışımız şudur ki eğer meydana getirdiğimiz müzik albümün korsanı yapılıyorsa biz seviniriz. Çünkü bu demektir ki albümümüz satıyor. Aslında birileri korsanımızı yapıyor diye bir garip sevincimiz bile oluyor. Dolayısıyla önemli olan kanun gereği bize verilmesi gereken yasal telif haklarımız. Borçluları lisanslayarak tahsil edilmesi.” şeklinde konuştu.

'1987 'DEN BERİ TELİF HAKLARI KONUSUNDA MÜCADELE VERDİM'

Müzisyen İlhan Şeşen, telif hakları konusunda 1987 'den beri mücadele verdiğini söyledi.

Şeşen, “Ben 1987 'den beri bu çabanın içerisindeyim. Artık yeni genç arkadaşlara bıraktım. Şuanda başka arkadaşlar yürütüyorlar bu çabayı, mücadeleyi. Sonunda mutlaka doğrunun bulunacağına inanıyorum. Halk konserlerine geliyorum. Halk konserlerini halkın bizi desteklemesi olarak görüyorum. Müzik yapan bir adam olarak söylüyorum ki böyle sessiz ortamlarda halkın gelip sizin yaptığınız müzikleri dinlemesi kadar büyük bir keyif olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle halk konserlerini halkın bizi desteklemesi olarak görüyorum.” dedi.

Öte yandan gecesini İlhan Şeşen müzikleriyle değerlendirmek isteyen vatandaş Belgin Yiğit, sanatçıları canlı seyretmek ile televizyondan seyretmek arasında büyük fark olduğunu anlattı. Yiğit, “İlhan Şeşen 'i çok seviyoruz. Kış aylarında böyle halk konserlerine sürekli geliyoruz. Büyük sanatçıları canlı seyretmek çok farklı bir duygu. Geçen hafta da Zekayi Tuncay 'a gelmiştik.” dedi.

Üniversiteden arkadaşlarıyla konseri izlemeye gelen Aytaç Yaman, kış aylarında eğlenmek için mekanların tas arlanmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Aytaç, “Özellikle kış aylarında insanların eğlenmek için tasarlanmış düzgün yer bulabilmesi sevindirici. Özellikle İlhan Şeşen gibi sanatçıları halk konserlerinde yakalamak çok güzel bir duygu. Bu nedenle böyle fırsatları kaçırmamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.