İlham Aliyev'in Doğum Günü İçin 51 Metre Uzunluğunda Pasta Hazırlanıyor (özel)


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 51'inci yaş günü için 51 metre uzunluğunda dev bir pasta hazırlanıyor.

İlham Aliyev'in Doğum Günü İçin 51 Metre Uzunluğunda Pasta Hazırlanıyor (özel)
Başkent Bakü'ye 20 kilometre uzaklıktaki Sumgayt şehri iş adamlarının organize ettiği dev pastayı Türk aşçılar hazırlıyor. Pastanın yapımı için Sumgayt Valiliği önündeki meydanda devasa bir çadır kuruldu. Çadırın içerisinde yapılan hummalı bir çalışmayla pasta, Cumhurbaşkanı’nın 24 Aralık’taki doğum gününe yetiştirilmeye çalışılıyor.22 BİN YUMURTA KULLANILDI
Tamamlandığında ağırlığının 11 ton civarında alacağı belirten dev pastanın malzemesi dudak uçuklatıyor. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuyla ilgili açıklama yapan dev pastanın ustası Muzaffer Agüloğlu, 22 bin yumurta, 2 tona yakın un, 1,5 ton şeker bir ton süt , 300 kilogram ceviz, 310 kilogram kremşanti ve çikolatadan Hindistan cevizine kadar birçok malzemenin kullanıldığını söyledi.

Toplam 6 ustanın 10 gündür yapmaya devam ettiği pastanın büyüklüğü görenleri hayrete düşürüyor. Pastanın boyu 51 metre eni ise 6 ila 12 metre arasında değişiyor. CAN BONOMO DA PASTADA
Azerbaycan Cumhurbaşkanının doğum günü için yapılan pastada bu yıl Bakü'de yapılan Eurovision Şarkı Yarışmasına katılan tüm grupların sahne görüntüleri de yer alıyor. Türkiye temsilcimiz Can Bonomo ve diğer gruplar için dev pastanın üzerinde bölümler oluşturulmuş. Yarışmanın yapıldığı Kristal Salon da unutulmamış. Dev pastanın ortasında 6 metre eninde yapılan Kristal Salon güzelliği ile göze hitap ederken, aynı zamanda iştah açıyor.
Cihan mikrofonlarına konuşan Muzaffer Agüloğlu pastayı Azerbaycan Cumhurbaşkanının doğum günü münasebetiyle Sumgaytlı işadamlarının ortak teşebbüsüyle yaptıklarını söyledi.

Önceki yıllarda da benzer pastalar yaptığını bildiren Agüloğlu, Cumhurbaşkanı’nın doğum günü pastasını yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Agüloğlu her yıl yapılan pastaların bir teması olduğunu bu yıl da tema olarak Eurovision Şarkı Yarışmasını seçtiklerini bildirdi. Eurovision’a katılan her gruba pastada yer verdiklerini aktaran Agüloğlu yarışmanın yapıldığı Kristal Salonu da unutmadıklarını söyledi.

Agüloğlu Kristal Salon’un etrafına da Azerbaycan önde gelen tarihi yerleri pasta üzerinde gösterdiklerini ifade etti.

Dev pasta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in doğum günü olan pazartesi günü kesilecek ve bütün şehir halkına dağıtılacak.