Ercişli Depremzedeler, Ülkelerindeki İç Savaştan Kaçan Suriyeliler İçin ''dün Biz Muhtaçtık, Bugün İse Onlar Muhtaç'' Adlı Yardım Kampanyasını Başlattı

Ercişli depremzedeler, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler için ''Dün Biz Muhtaçtık, Bugün İse Onlar Muhtaç'' adlı yardım kampanyasını başlattı.

Erciş Başak-Der Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Muhsin Baran, Erciş'te başlatıkları kampanya çerçevesinde, 40 duyarlı depremzedenin yardım topladığını belirtti.

Kampanyaya beklentilerin üzerinde katılım olduğunu ifade eden Baran, şöyle devam etti:

''Bir kamyon yardım beklerken, elimizde iki kamyon mal birikti. Bugün ilk kamyonumuzu gönderiyoruz. Yakında ikinci kamyonumuz da yola çıkaracak. Savaş mağdurlarına bin adet mont, bin battaniye, 50 koli çocuk maması, 500 koli çocuk bezi, bin takım elbise, 50 koli ilaç, 200 çift ayakkabı ile 300 koli muhtelif gıda malzemesi ulaştıracağız. Bunun dışında topladığımız 10 bin lirayı da Suriyelilere ulaştıracağız.''

Başlatılan yardım kampanyasına ilgi gösteren herkese teşekkür eden Baran, Suriye'de yaşanan insanlık dramlarına karşı sessiz kalamayacaklarını ifade etti.

Muhsin Baran, ''Ne şartla olursa olsun mazlumun yanında olup, zulmün karşısında olmak şiarımızdır. Bu yardımlaşma ve dayanışma ne ilk ne de Son olacak. Zalimler var oldukça, bizler de var olacağız. Aliya İzzet Begoviç 'Sevgi, dayanışma ve paylaşmanın olduğu yerde, ölüm değil hayat vardır' der. Biz de buna inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Erciş'ten toplanan yardımların yüklendiği kamyon, Şanlıurfa'ya gitmek üzere yola çıktı.

Muhabir: Ali Dağer / Necat Hasar / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA