Uludağ ve Kocaeli Üniversitelerinden Türk Müziği Ziyafeti

Uludağ ve Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk müziği korolarının ortaklaşa düzenledikleri konser, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Uludağ ve Kocaeli Üniversitesi'nin personel ve öğrencilerinden oluşan koronun konserini, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak ve Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Kılavuz, Prof. Dr. İrfan Karagöz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Gül Ece Soyutemiz, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli izledi. Şef Süveyda Merzifonlu ile Şef Prof. Dr. Fazıl Özen’in yönettiği Uludağ ve Kocaeli üniversiteleri koroları, buselik, uşşak, hicaz, muhayyerkürdî, mahur ve rast makamında birçok şarkıyı koro ve solo olarak seslendirdi.Programın sonunda konuşan Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Kılavuz, “Uludağ Üniversitesi mensupları olarak Kocaeli Üniversitesi’nin eğitim öğretim yılı sonundaki iştirakleriyle şereflendirecekleri konseri şevkle, hasretle bekliyoruz. Onun için biz Uludağ Üniversitesi olarak hazırız, konserin tadı damağımızda kaldı.” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak ise bu güzel birlikteliğin devam etmesini dileyerek, Şef Süveyda Merzifonlu’ya ve Şef Prof. Dr. Fazıl Özen’e programın anısına çiçek verdi.