Thk, Teknik Uçak Bakım Faaliyetleri İle İlgili Tüm İşlemleri Otomasyon Ortamına Taşıyor

Türk Hava Kurumu (THK), sivil havacılıkla ilgili yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekliyor.

THK Havacılık Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren GÖKBİL Bilişim Güvenlik Şirketi ve IBM şirketi arasında yapılan çözüm ortaklığı anlaşması kapsamında uçuş emniyeti ve bakım ikmal disiplini açısından büyük önem taşıyan bakım ikmal faaliyetlerinin otomasyonu amacıyla bir proje başlatıyor.

THK, Teknik uçak bakım faaliyetleri ile ilgili tüm işlemleri otomasyon ortamına taşıyor. Başlatılan proje ile THK, bünyesindeki uçakların Konfigürasyon Yönetimi, Bakım Yönetimi, Malzeme Yönetimi ve Üretim Yönetimi (MRO) faaliyetleri IBM-Tivoli ürünü olan Maximo for Aviation yazılımı ile otomasyon ortamına taşınıyor. Bu proje ile birlikte malzeme yönetim süreçleri otomasyon ortamında gerçekleştirilirken, envanterde ve uçak üzerinde bulunan malzemelerin anlık olarak izlenebilirliği sağlanıyor. Konfigürasyon yönetim süreçleri kullanılarak, uçaklara ait temel konfigürasyonlar birbiriyle ilişkilendirilebilecek ve uçakların bakımına yönelik bilgiler bu yazılım üzerinden takip edilebilecektir.

İnternet tabanlı yazılım, havacılık sektörüne yönelik özel düzenlemeler ve çözümlere sahip. İş süreçlerinde iyileşme ve birimler arası etkin koordinasyon sağlayacak olan bu proje ile kolay ve erişilebilir bilgi sayesinde sivil havacılık sektöründe uluslararası düzeyde kalite yönetim sisteminin oluşumunun sağlanması planlanıyor .
Kaynak: İHA