Liseliler, Kurtuluş Savaşı'nı Anlatan Şiirlerle Yarışacak

Osmaniye Fatihhan Gençlik Merkezi tarafından lise öğrencilerine yönelik ‘Kurtuluş Savaşı’ konulu ödüllü şiir okuma yarışması düzenleyecek.

Fatihhan Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılıçarslan, Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir’i ziyaret ederek yarışma ile ilgili bilgi verdi.Gençlik Merkezi olarak bu güne kadar kompozisyon ve satranç yarışmaları düzenlediklerini kaydeden Kılıçarslan, “Gençlerimize yönelik çeşitli aktivitelerimiz devam ediyor. Kurtuluş savaşı konulu şiir yarışmamızın da diğerleri gibi büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Kurtuluş hikâyelerimizi konu eden kahramanlık şiirlerini okuma yarışması ile gençlerin mili tarih ve kültürel değerlerimizi tanıması, köklü geçmişimizde atalarımızın vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için nasıl mücadele verdiğini öğrenmesini sağlamak istiyoruz. Sadece lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmamıza 4 Ocak 2012 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler. Şiir yarışmamıza başvurular, Güneysu Kültür Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru’nun başkanlığındaki 5 kişilik bir heyet tarafından değerlendirilecek, yarışmada birinciye notebook, ikinciye tablet PC, üçüncüye dijital fotoğraf makinesi hediye edilecek.” dedi.

Amaçlarının, gençlerin eğitimdeki motivasyonlarını arttırmak, ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde müspet meşguliyet alanları oluşturmak olduğunu da belirten Kılıçarslan, “Gençlerimiz derslerinden kalan zamanlarını kütü alışkanlıklara bulaşma ihtimali olmayan güvenli internetin olduğu, ders takviye kurslarının ve çeşitli spor faaliyetlerinin yapıldığı 5 gençlik ve kültür merkezimizle hizmet vermekteyiz.’’ diye konuştu.

Kılıçarslan, dereceye girenlere ödüllerinin 12 Ocak 2012 tarihinde Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenecek törenle verileceğini kaydetti.

Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cihangir ise yarışmanın çok anlamlı olduğunu, böylesi güzel düşüncelerin her zaman yanında olacaklarını belirtti.

Milli ve manevi değerlerinden yoksun yetişen bir gençliğin gelecek için büyük bir tehlike olacağını vurgulayan Cihangir, “Bu bağlamda böylesine bir yarışmayı düşündüğünüz için şahsınızda Fatihhan Gençlik Merkezi yöneticilerine teşekkür ediyorum. Şiir, gönül soframız için önemli bir yazı ama şiir okumak ayrı bir marifet işidir. Bu şiirler, dünyaya ders verdiğimiz kurtuluş mücadelemizi konu aldığında daha da güzelleşmektedir. İnanıyorum ki, gençlerimiz bu yarışmaya büyük ilgi gösterecekler ve güzel, hayırlı bir işe imza atacaklar.” diye konuştu.