Konya Gezisinden Elde Edilen Gelir Öğrencilere Burs Olacak

Merzifon Sosyal Dayanışma Kalkınma ve Tanıtma Vakfı (MERVAK) geliri öğrencilere bağışlanmak üzere Konya’ya gezi düzenledi.

Geziye Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim ve ailesi ile birlikte yaklaşık 44 kişi katıldı.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde MERVAK Başkanı Ali Uzun, geziden elde edilen 4 bin lira gelirin ihtiyaç sahibi başarılı üniversite öğrencilerinin eğitimi için harcanacağını söyledi.

Vakıf olarak en büyük hedeflerinin ihtiyaç sahibi başarılı üniversite öğrencilerine katkı sağlamak ve Merzifon'u tanıtmak olduğunu belirten Uzun, şunları söyledi: “Yaklaşık 150 üniversite öğrencisine burs veriyoruz.
Merzifonlu, üniversitede okuyan başarılı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize katkıda bulunuyoruz. İnanıyoruz ki bu gençler de yarın iş sahibi olduklarında kendilerinden sonraki öğrenci kardeşlerine yine vakfımız aracılığıyla destek olacaklar. Türkiye’nin değişik yerlerinde yaşayan Merzifonluları vakfımıza destek olmaya çağırıyoruz.”Öğrencilere katkı sağlamak amacıyla düzenledikleri gezinin son derece verimli geçtiğini kaydeden Uzun, “Konya’ya düzenlediğimiz gezimizde Mevlana türbesini ziyaret edip, Şeb-i Arus törenine katıldık. Otobüs tahsis ederek ulaşım kolaylığı sağlayan ve yemek organizasyonu ile vakfımıza destek çıkan Merzifon Belediye Başkanımıza, gezimize ailesiyle birlikte katılarak eğitime destek veren Kaymakamımıza ve gezimize katılan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.