Kapadokya Vadileri Dünyaya Tanıtılıyor

Nevşehir’in Avanos Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Kapadokya vadilerinde Yaya Turizminin Geliştirilmesi projesi kapsamında, Kapadokya Vadileri tanıtım filmi çekildi.

Türkiye'nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya'da kurulan Katpatuka Film tarafından yapılan tanıtım filmi, Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kırsal turizmin geliştirilmesi önceliği doğrultusunda Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Avanos Kaymakamlığı 'Kapadokya Vadilerinde Yaya Turizminin Geliştirilmesi' projesi kapsamında çekildi.Yönetmen Mustafa Karakaya, eski Avanos Kaymakamı Aylin Kirci Duman döneminde başlanılan projenin sonunda çekilen Kapadokya vadileri tanıtım filmini Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan’ı ziyaret etti. Bölgedeki vadileri ön plana çıkaran tanıtım filminin yanı sıra Katpatuka Film olarak bölgeyi genel olarak tanıtan ikinci bir filmde yaptıklarını belirten Karakaya, “Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden Avanos Kaymakamlığı projesi kapsamında bölgedeki 4 vadiyi ön plana çıkartan bir belgesel film yaptık. İngilizce alt yazılı olarak bin adet bastık. Bundan sonraki hedefimiz Kapadokya'da bulunan diğer vadileri de tanıtan filmler yapabilmek. Bu proje kapsamında hazırlanan tanıtım filminin yanı sıra Kapadokya’ya vefa borcumuzu ödemek adına bölgeyi genel olarak tanıtan ikinci bir belgesel film yaptık. Kapadokya ile ilgili yapılan filmler genelde dışarıdan gelen yönetmenler ve yapımcılar tarafından yapılıyordu. Yaptığımız bu ikinci film, ilk kez Nevşehirli bir yönetmenin bakış açısıyla yapıldı. Filmimizin, şimdiye kadar yapılan filmlerin arasından sıyrılıp hak ettiği değeri göreceğine inanıyorum.” dedi.

Kapadokya’nın tanıtımında bugüne kadar jeolojik oluşumunun ön planan çıkartıldığını ancak kültürel yapısına hiç değinilmediğini kaydeden Karakaya, ikisinin birlikte tanıtılmasıyla bölgeye gelen ziyaretçi sayısının büyük oranda artacağını söyledi.

Kapadokya’yı turistlere daha iyi tanıtmak amacıyla hazırlanan filmde Kızılçukur, Meskendir, Güllüdere 1 ve Güllüdere 2 vadileri, canlandırma sahneleriyle birlikte ön plana çıkartılıyor. Yönetmenliğini Mustafa Karakaya yaptığı filmde Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği üyesi Deniz Tuğyan rol aldı. İngilizce altyazılı olarak şimdilik bin adet basılan film, turizm acentelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına ve ilgili yerlere ücretsiz dağıtılacak .