İş Analiz Laboratuvarı Eksiliği İhracatı Etkiliyor

Tokat ve bölgesinde iş analiz laboratuvarı olmamasının yaş sebze ve meyve ihracatı yapan firmaları olumsuz yönde etkilediği bildirildi.

İş Analiz Laboratuvarı Eksiliği İhracatı Etkiliyor
Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Niksar ilçesinde düzenlenen toplantıda bölgenin sorunlarını ele aldı. Daha sonra Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu ile Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar’ı makamında ziyaret eden Vali Yardımcısı Küsbeci, ilçede tarihi mekanları gezdi. Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Halil İbrahim Yüksel’in de katıldığı programın son ayağında Vali Yardımcısı Küsbeci, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şöhretoğlu’nu makamında ziyaret etti. Vali Yardımcısı Küsbeci, düzenledikleri toplantıda Tokat, Amasya ve Samsun’un ortak sorunu olan iş analiz laboratuvarı eksikliğinin gündeme geldiğini kaydetti.

Çözüm olarak yetkili bir personel bulundurmak suretiyle alınacak numunelerin gönderilmesi veya İl Tarım Müdürlüğü laboratuvarının genişletilerek analiz laboratuvarının cevap verecek hale getirilmesi için ilgi firmalarında katılımı ile çalışma yapmayı arzu ettiklerini ifade eden Küsbeci, “OKA’nın da projelerini de buna göre değerlendireceğiz. İnşallah çözüm bulmaya çalışacağız. Problem sadece Niksar-Tokat olmaktan öte Akdeniz’de İçel limanında laboratuvar varken, Karadeniz’de öğle bir analiz laboratuvarı beklemediğimiz bir konu idi. Hızlı bir şekilde ihracat yapılabilmesi için bu iş analiz laboratuvarının mutlaka bölgemizde olması gerekir diye düşünüyoruz. Bu laboratuvarın olması ile birlikte daha çok insan bu ürünlerin yetişmesi ile uğraşacak ve ihracatla fiyatlar yükselecek” dedi.

Kaynak: İHA