Esnaf Yılbaşı Öncesi Beklediği Turist Hareketliliğini Bulamadı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde esnaf yılbaşı öncesi beklediği pazar hareketliliğini bulamadı.

Esnaf umudunu son 5 güne bıraktı. Manavgat Esnaf ve Sanatkârlar Odası(MESO) Başkanı Atila Yıldız, turizm sezonu sona erince bölge esnafının kışın zor günler geçirdiğini söyledi.

Yağışlı havalarda turistler dışarı çıkmadığı için esnafın siftah yapamadan dükkânını kapatmak zorunda kaldığını belirten Yıldız, Manavgat'ta acilen kış turizmini canlı tutacak alternatif turizm etkinliklerine yönelik çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Yıldız, "Sezon bitince esnafımız 40 gündür zor durumda. İstenilen kış turizmi canlılığı da olmadı. Yılbaşı öncesi turizm hareketliliği esnafı sevindirecektir." diye konuştu.

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, pazarcı esnafının beklenen ölçüde turist hareketliliği olmadığı için tezgâh açmada zorlandığını söyledi.

Kışın bölgeye gelen turistlerin uzun süreli tatil yaptığı için kurulan pazarlarda alışveriş yapma oranının düşük olduğunu belirten Doğan, kış turizmi hareketliliği oluşması için turist çeşitliliğine ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti.

Doğan, "Kışın esnafımız zor durumda kalıyor. Beklenen turist hareketliliği oluşmuyor. Tatil süreleri uzun olduğu için genelde 'tezgâha bakıcı' turist geliyor. Alıcı turist gelmiyor. Bölgeye ilk defa gelen turistler geçmiş yıllara göre pek çok kere gelen turistlere göre daha fazla alıveriş yapıyor. " dedi.

Esnaf Mehmet Ali Bilir, bu sene geçen yıla göre yılbaşı hareketliliğinin sönük geçtiğini söyledi.

Bilir, geçen yıl yılbaşına 15 gün kala semt pazarlarında pazar hareketliliğinin daha canlı olduğunu ifade etti.