Enez Kaymakamı Fatih Baysal Açıklama Yaptı

Enez Kaymakamı Fatih Baysal, ''Kayıkla denize açıldıktan sonra kendilerinden 12 gündür haber alınamayan 2 kişiden 1'inin cesedinin Yunanistan'ın Tasos Adası açıklarında bulunduğu iddia ediliyor'' dedi.

Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunan makamlarının, kendileriyle Tasos Adası'nda bir cesedin bulunduğuna dair irtibata geçtiğini belirterek, cesedin 12 gün önce kayıkla denize açılan ve kaybolan 2 kişiden Enver Aydoğdu'nun eşkaline uyduğunu bildirdi.

Söz konusu cesedin tespiti için Aydoğdu'nun ağabeyi Bekir Aydoğdu'nun bir günlük vize alarak Yunanistan'a gideceğini ifade eden Baysal, ''Kayıkla denize açıldıktan sonra kendilerinden 12 gündür haber alınamayan 2 kişiden birinin cesedinin Yunanistan'ın Tasos Adası açıklarında bulunduğu iddia ediliyor. Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri bulmuş. Bize haber verdiler. Onların anlattığı gibi alnı açık ve üzerindeki kıyafetlere göre bulunan kişinin tipi Enver Aydoğdu'ya benziyormuş. Ağabey Aydoğdu, kendilerine ait olduğunu belirledikten sonra cesedi alıp gelecek'' şeklinde konuştu.

Baybal, Yunan makamlarıyla bu konuya ilişkin irtibatta olduklarını dile getirerek, geçmişte de bu tür olayların yaşandığını, denizdeki akıntıdan dolayı diğer kayıp Cumhur Akkuş'un da Yunanistan sularında bulunabileceğini kaydetti.

-Olay

Enez'de 8 Aralık Cumartesi günü denize açılan Enver Aydoğdu ve Cumhur Akkuş, fırtına nedeniyle denizde kaybolmuş, ailesinin ihbarı üzerine arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Çalışmalar, Yunanistan tarafında da eş zamanlı olarak yürütülüyordu.

Muhabir: Necdet Uybaş - Cihan Demirci / Hakan Şahin

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA