Arıkan: Ailede Mutluluk İçin Haklı Olmaktan Vazgeçmek Gerekir

Aile koçu ve aile içi iletişim uzmanı Münir Arıkan, ailede mutluluğun yolunun, haklı olunması halinde bile hakkından vazgeçebilmekten geçtiğini söyledi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde faaliyet gösteren Özel Toros Kumluca Koleji 'Ailede Etkin İletişim Ve Aile İletişiminde Muhabbet Sanatı' konulu seminer düzenledi.

Kumluca Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen seminere, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, kurum yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aile koçu ve aile içi iletişim uzmanı Münir Arıkan, seminerde yaptığı konuşmada katılımcılara ailede mutluluğu tesis edebilmek için birçok yol olduğunu belirtti.

Günümüzde en büyük aile sorunlarının asıl nedenini aile içinde iletişimin çok zayıf olmasına bağlayan Arıkan, günümüz insanının tedavi edilemeyen birçok hastalığının bulunduğuna dikkat çekti. Ailenin çok önemli bir kurum olduğunu ifade eden Arıkan, “Aile kurumunu ayakta tutmalıyız. Büyük bir devlet olmak, dünyaya örnek bir millet olacaksak bunu başarmalıyız.” dedi.

Ailede iletişim kurmayı başaramayan bireylerin tavır değiştirmesinin mutlulukları için çok etkili olacağını belirten Arıkan, "Bir işte başarılı olamıyorsanız aynı hareketlerde bulunmak yerine başarılı olacağınıza inandığınız yeni taktikler denemeniz gerekir." diye konuştu.

"Başta ailemiz olmak üzere herkesi her şeye rağmen sevebilmeliyiz?" diye soran Arıkan, "Çünkü ve eğer ile başlayan sebeplerden dolayı birilerini seviyorsanız, mutluluğun sizden çok uzaklarda yaşayacağını bilmelisiniz.” ifadelerini kullandı.Çok sayıda öğrenci ve velisinin de katıldığı programda konuşan Özel Toros Kumluca Koleji Müdürü Ahmet Ilkın ise öğrencilerin başarısının sadece okul sıralarından değil mutlu bir aile ortamından başlayarak sağlanabileceğini belirtti.

Seminere katılan öğrenci ve velilerine teşekkür eden Ilkın, seminerde öğrendikleri güzelliklerin hayatlarına yansımasının çok önemli olduğunu dile getirdi.