AK Parti Milletvekili Hamzaoğulları Çermik İlçesinde Devam Eden Projeleri Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları Çermik ilçesi için hayati önem arz eden Kale Barajı ve kaplıcalarda modern tesislerin yapılması için çalıştıklarını belirterek, ilçenin hak ettiği hizmeti alacağını söyledi.

AK Parti Milletvekili Hamzaoğulları Çermik İlçesinde Devam Eden Projeleri Değerlendirdi
Çermik’te yapılması planlanan Kale Barajı için çalışmaların devam ettiğini belirten Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, 2013 yılı içerisinde baraj yapımı ihalesine çıkılacağını, barajın tamamlanması durumunda Çermik’te 12 bin 627 hektar alanın sulanacağını kaydetti.

Kale Barajı yapımının yanı sıra Çermik Melike Belkıs Kaplıcaları'nda günümüz şartlarına uygun otellerin yapılması için iş adamlarıyla görüştüklerini de belirten Hamzaoğulları, Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından Çermik Kaplıcaları'nın termal turizm bölgesi olarak tescillendiğini dile getirdi. Hamzaoğulları, kaplıcalarda modern ve günümüz şartlarına uygun tesislerin yapımı için görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, Çermik’in daha iyi hizmet alması yönünde başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker olmak üzere AK Parti Diyarbakır milletvekilleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: İHA