AK Parti'li Alpay'dan Hazar Gölü Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Hazar Gölü'nün su sporları ve denizcilik eğitim merkezi olacağını söyledi.

AK Parti'li Alpay'dan Hazar Gölü Açıklaması
Alpay, Elazığ ve Hazar Gölü’nün bu proje ile bölgede spor ve turizm açısından en önemli merkez olmaya aday olduğunu ispat edeceğini ifade etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde iç sular potansiyelinin geliştirilmesi projesi kapsamında öncelikle belirlenecek pilot bölgede bir adet su sporları ve denizcilik eğitim merkezi ile bir adet feribot yapımı için Kalkınma Bakanlığı'ndan onayın çıktığını ifade eden Alpay, "Onay çıkan projeler için pilot bölge belirleme çalışmaları tamamlanmıştır. Yapılan incelemeler ve görüşmelerde su sporları ve denizcilik eğitim merkezi için pilot bölgenin Elazığ ili Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü, feribot içinse bölgenin en yoğun hattı olan Elazığ-Pertek-Tunceli olarak planlanmıştır" dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, konuyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüklerini, projenin son aşamaya geldiğini dile getirdi .
Kaynak: İHA