Veterinerlere Uygulamalı Seminer Verildi

Manisa Veteriner Hekimler Odası, veteriner hekimlere yönelik "suni tohumlama" semineri düzenledi.

Veterinerlere Uygulamalı Seminer Verildi
Türkiye genelindeki veteriner hekimlere yönelik olarak meslek içi eğitimi kapsamında düzenlenen seminere konuşmacı olarak Doç. Dr. Süleyman Bacınoğlu katıldı.

Eğitim kapsamında düzenlenen Suni Tohumlama Kursu, oda bünyesindeki seminer salonunda yapıldı. Toplantıya veterinerler katılım olarak yoğun ilgi gördü. Eğitime, Manisa başta olmak üzere çeşitli il ve ilçelerden yeni mezun olmuş ve daha önce bu kursu almamış yaklaşık 20 veteriner katıldı.

Suni Tohumlama Kursu Doç. Dr. Süleyman Bacınoğlu’ın konuşması ile başladı.

Suni tohumlama kursunun ülke hayvancılığı ve ekonomisi açısından çok önemli olduğunu belirten Bacınoğlu, “Suni tohumlama yapabilmek için kursuna katılarak sertifika alınması gerekiyor. Manisa Veterinerler Odası olarak Türkiye’de en yoğun çalışma yapan ve kurs veren odayız. Yalnızca Manisalı değil, diğer illerden de veteriner arkadaşlarımız kursa katılıyor. 15. kursu düzenliyoruz. Hepsi amacına ulaştı ve başarılı oldu. Gelişmiş ülkelerde suni tohumlama yüzde 90'lar civarında iken, ülkemizde ise yüzde 60'larda olduğunu tahmin ediyorum. Holstein başta olmak üzere bütün hayvanlarda suni tohumlama yapılıyor. Manisa bu konuda örnek teşkil eden illerin başında geliyor" dedi.

Süleyman Bacınoğlu’nun teorik olarak verdiği eğitimin ardından, uygulamalı eğitimler ile kurs sona erdi.

Eğitimde, Boğa Seçimi, Boğa Spermasının Değerlendirilmesi, İneklerde Farklı Senkronizasyon Yöntemlerinin Karşılaştırılması, Konterner Kullanımı ve Spermanın Eritilmesi, Oogenesis,Follikülogenesis, Fertilizasyon ve Embriyonik Gelişim, Östrus Siklusu ve Hormonlar, Döl Verimi konuları işlendi .
Kaynak: İHA