Sağlık Bakanlığı Kırşehir'e 2 Ambulans Gönderecek

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Sağlık Bakanlığı'nın Kırşehir'e 2 yeni ambulans göndereceğini bildirdi.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir'de faaliyet gösteren 21 Acil Servi ambulansının yıprandığını belirterek, bunların yenilenmesinin büyük fayda sağlayacağını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın Kırşehir'e 2 yeni ambulans göndereceğini belirten Çalışkan, bunu yeterli görmediklerini belirterek, hayırseverlere de destek çağrısı yaptı.

Çalışkan, şunları kaydetti:

''Sağlık Bakanlığımızın verdiği ambulanslara ek olarak hayırsever hemşehrilerimizin de desteği ile ambulans filomuzu mümkün olduğunca yenilemeyi hedefliyoruz. Kırşehir genelinde şu anda 21 ambulansımız var. Kırşehir'den Ankara ve Kayseri'ye hasta sevkinin yoğunluğu ve ilçelerden Kırşehir merkeze çok fazla hasta sevki nedeni ile ambulanslarımız kısa zamanda yıpranmaktadır. Ambulanslarımızın 9 tanesi 100 bin, 9 tanesi de 200 bin kilometrenin üzerindedir. 21 ambulansın 11 tanesi 5 yaş ve üzerindedir. Yakın zamanda Sağlık Bakanlığımız ilimize 2 yeni ambulans daha verecek ancak bunu yeterli görmüyoruz. Ambulanslarımızın son model ve tam donanımlı olması için hayırsever hemşehrilerimizin de desteğine ihtiyacımız var.''

AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan da, Sağlık Bakanlı'nın yakın zamanda yaptığı düzenleme ile kişi ve kuruluşların yeni veya en fazla 3 yaşında ambulans hibe etmesinin önünü açtığına dikkat çekerek, şöyle dedi:

''Hibe ambulansların üzerine hibe eden kişi veya kuruluşların isimleri yazılabilmektedir. Kırşehir'in önde gelen firmalarına ve kişilerine buradan çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca Kırşehir dışında yaşayan tüm hemşehrilerimize de sesleniyoruz. Gelin hep beraber devlet-millet işbirliği ile ambulans filomuzu yenileyelim. Ambulans hibe eden firmalar isterlerse ambulansın bedelini vergiden düşebilmektedirler. Ticaret ve Sanayi Odamız, Esnaf Odamız, Ziraat Odamız, Ticaret Borsamız bu konuda öncülük yaparak üyeleri arasında kampanya düzenleyip birer ambulans hibe edebilirler''

Yayıncı: Abdullah Yıldız
Kaynak: AA