Emine Erdoğan, “benim İstanbul’um” Sergisinin Açılış Törenine Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, World Travel Channel ekranlarında yayınlanan “Şimdi Fotoğraf Zamanı” programı kapsamında düzenlenen “Benim İstanbul’um” adlı fotoğraf sergisinin açılış törenine katıldı.

Emine Erdoğan, “benim İstanbul’um” Sergisinin Açılış Törenine Katıldı
Erdoğan, “Sanatçılarımız sadece gözlerini değil, gönüllerini de kattıkları eserlerde bize bizi anlatıyorlar” dedi.

Gazeteci Ercan Arslan ve 20 ünlü sanatçının fotoğraflarının yer aldığı resim sergisi, Çırağan Sarayı’nda teşhir edildi. Gecede ünlü konukların çektikleri fotoğraflar satışa sunuldu. Sergiden elde edilen gelir ise UNICEF’in okul öncesi eğitime katkı projesi’ne bağışlandı.

Düzenlenen müzayedenin eğitimin seferberliğe dönüştüğünü ifade eden Emine Erdoğan, “Bizim içinde yaşadığımız, nefes alıp verdiğimiz şehri anlatıyorlar. Bizim göremediklerimizi bizlere gösteriyorlar. Sanatçılarımız sadece gözlerini değil, gönüllerini de kattıkları eserlerde bize bizi anlatıyorlar. İşte bu muhteşem eserlerde İstanbul’u anlattıkları kadar bize ayna tuttukları kadar anlamlı bir hayır hareketinin son derece önemli bir eğitim seferberliğine dönüşmüş olması bizlere ayrıca bir heyecan vermektedir. Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte olmam gerekiyordu. Biliyorsunuz bugün Şeb-i Aruz vardı. Oraya gitmedim, sizlerle beraberim” dedi.

Ortaya konan sanat eserleriyle sanatçıların İstanbul’a olan vefa borçlarını ödediklerini ifade eden Emine Erdoğan, “İstanbul karelerinin sadece İstanbullular için değil, tüm Türkiye için, İstanbul’un bütün çocukları için, okula dönüşmesi tam da İstanbul’un ruhuna dönüşmektedir. Bizler İstanbul’un sakinleri olarak İstanbul’a çok şey borçluyuz. Sanatçılarımız İstanbul’a olan vefa borçlarında ortaya koydukları en güzel sanat eserlerinde ziyadesiyle ünlü onlar. İnşallah hayırseverlerimiz sanatseverlerimiz de bu eserlerin okula dönüşmesini sağlayarak bu güzel şehre vefa borçlarını bir kez daha ödemiş olacaklar. Bir kez daha bu güzel etkinliği düzenleyen değerli dostlarıma teşekkür ediyorum. Sanatçılarımıza çektikleri bu güzel karelerden dolayı elinize yüreğinize sağlık diyorum. Tüm katılımcılara, tüm katkı verenlere sanatseverlerimize hayırseverlerimize de tekrar teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

“Benim İstanbul’um” adlı sergide Ara Güler’in 1959 tarihli Karaköy adlı fotoğrafı da açık artırmayla satıldı. Erdoğan Bayraktar’ın 275 bin TL ödediğini “Karaköy” adlı fotoğraf karesinin gelirinin yeni yapılacak olan bir okula aktarılacağı ifade edildi .
Kaynak: İHA